Külföldi munkavállalásra buzdít a hazai EU-kampány

Az kormány által támogatott EU-kampány keretében az Uniót népszerűsítő honlapon arra buzdítják a fiatalokat, hogy ne hazájukban dolgozzanak.

Az kormány által támogatott EU-kampány keretében az Uniót népszerűsítő honlapon arra buzdítják a fiatalokat, hogy ne hazájukban dolgozzanak, hanem az EU országaiban. 

Ugyancsak a napokban olvashattunk arról a sajtóban, hogy praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással csábítaná haza a fiatalokat a kormány. 

Kirakat

Egymásnak ellentmondó kommunikációt folytat a kormány és az általa támogatott EU. Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz csak szóban támogatja a fiatalok hazájukban maradását, közben milliókat fordít arra, hogy elhagyják szülőföldjüket és máshol boldoguljanak.

Menj csak!

„Dolgozz az Európai Unió tagállamaiban!” Ezzel a kampánycikkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen jó munkalehetőségek várnak rájuk hazájukon kívül.  „Mindegy, hogy mely tagállamban szeretnél dolgozni, hiszen mindenütt jogod van munkavégzés céljából tartózkodni. Mivel az Unió minden polgárát azonos bánásmód illeti meg, új lakó- és munkahelyeden ugyanúgy kell kezelniük téged, mint a fogadó ország állampolgárait; mind az adózás, mind pedig a szociális kedvezmények igénybevételét tekintve. Tehát mindenki egyenlő, ennek pedig számtalan előnye van”- hirdetik az EU kampányoldalán.

Az érem másik oldala

„A Gyere Haza Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egy olyan Karrier Pontot indít útjára, amelynek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra” –  jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője egy sajtótájékoztatón. Az Emberi Erősforrások Minisztériumának ifjúságügyi főosztályvezetője kiemelte, hogy a kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozna, itt megtalálva a boldogulását.

“Előítéletek és sztereotípiák”

Weboldalukon külön fejezetet szentelnek az európai romapolitkának, amely az itthoni fideszes- liberális, a valóságtól messze álló véleményt osztja. Szerintük a „romák helyzetét az élet szinte minden területén fennálló diszkrimináció és társadalmi kirekesztés jellemzi”, mert a romák „gyakran szembesülnek előítéletekkel, sztereotípiákkal.”

eduline.hu, azeneuropam.hu nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/kulfoldi_munkavallalasra_buzdit_a_hazai_eu_kampany