Észak-Korea lángtengerben mutatja Obamát

Barack Obama amerikai elnököt és amerikai katonákat is egy feltételezett atomrobbantás lángjai között ábrázolja az észak-koreai rezsim újabb propagandafilmje.

tuzBarack Obama amerikai elnököt és amerikai katonákat is egy feltételezett atomrobbantás lángjai között ábrázolja az észak-koreai rezsim újabb propagandafilmje.

A mindössze másfél perces videoanimáció kísérőszövege az Egyesült Államok ellenséges fellépésével magyarázza azt, hogy Észak-Korea nemrég újabb atomkísérletet “kényszerült” végrehajtani.

Egy hónappal ezelőtt egy másik – szintén kezdetleges animációval készült – videó egy lángokban álló amerikai várost mutatott, egy képzeletbeli fotós álmaként, aki a leendő észak-koreai űrrepülőgép fedélzetén kering a Föld körül.

A most nyilvánosságra hozott felvételen egyebek között amerikai katonák, illetve Obama látható egy lángtenger hátterében. Az Uriminzokkiri (A mi nemzetünk) című félhivatalos weboldalon, majd a YouTube közösségi videomegosztó hálózaton is feltűnt film egy föld alatti atomrobbantás rajzfilmes ábrázolásával fejeződik be, és ennek szöveges felirata szerint “minderre Washingtonnak kell magyarázatot adnia”.

A múlt héten végrehajtott – 2006, illetve 2009 után immár harmadik – észak-koreai kísérleti atomrobbantás világszerte bírálatokat váltott ki. Az Egyesült Államok most arról folytat egyeztetéseket az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaival, hogyan szigorítsák a Phenjan elleni nemzetközi szankciókat.

 

MTI – alfahir.hu

Article source: http://barikad.hu/eszak_korea_langtengerben_mutatja_obamat