Egyedül a Jobbik áll ki a tandíjmentes felsőoktatás mellett

Dúró Dóra szerint a HaHa becsapta a hallgatókat, amikor elhallgatta valódi véleményét a tandíjjal kapcsolatban.

képA Hallgatói Hálózat becsapta a hallgatókat, amikor elhallgatta valódi véleményét a tandíjjal kapcsolatban – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Dúró egy múlt pénteki, ELTE BTK-n tartott felsőoktatási fórumra utalt, amelyen a Jobbegyenes blog beszámolója szerint Máté András egyetemi tanár is a tandíj bevezetése mellett foglalt állást. A moderátor-tanár úgy fogalmazott, ez egy” lehetséges és elfogadható formája” a felsőoktatás finanszírozásának, és ötletét állítólag a HaHa egy korábbi, Corvinus Egyetemen tartott tüntetésén is megtapsolták.

A jobbikos képviselő szerint a Hallgatói Hálózat becsapta az egyetemistákat, amikor nem tette nyilvánvalóvá véleményét a tandíjjal kapcsolatban, sőt, a tandíjellenes hangulatot kihasználva demonstrációkat szervezett. A politikus utalt rá, hogy a HaHa az eseményt követő blog bejegyzésében sem utasította el a tandíj bevezetését.

Dúró Dóra elmondta, a tandíjmentes felsőoktatást egyedül a Jobbik támogatja teljes mellszélességgel, a Fidesz kétkulacsos politikát folytat, az MSZP programja szerint csak az első félév lenne ingyenes a hallgatóknak, és Bajnai mozgalma sem tartja ördögtől valónak a sarc bevezetését.

Újságírói kérdésre válaszolva Dúró elmondta, hogy a Jobbik nem foglalkozik az ELTE BTK HÖK belügyeivel és gólyatábor szervezéseivel, sem 2009-ben, sem azóta. A párt elítéli a faji vagy etnikai alapú listázást, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az érintettek közleményben cáfolták az ellenük felhozott vádakat.

B.J.

alfahir.hu

Article source: http://barikad.hu/egyedul_a_jobbik_all_ki_a_tandijmentes_felsooktatas_mellett