Benyújtotta népszavazási kezdeményezését a Jobbik

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke benyújtotta azt a népszavazási kezdeményezést, miszerint a felelőtlen szülőktől megvonnának egyes segélyeket. 200 ezer aláírás kellene.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke benyújtotta azt a korábban már bejelentett népszavazási kezdeményezést, miszerint a felelőtlen szülőktől megvonnának egyes szociális juttatásokat.

A Jobbik javaslata szerint a segélyek megvonása három évig tartana. Mint a leendő kérdésből is kiderül, a juttatások megvonását leginkább az erőszakos bűncselekmények elkövetése okozhatná, amennyiben azt a család 18 éven aluli tagja követi el – hozta nyilvánosságra a párt népszavazási kezdeményezésének részleteit Sneider Tamás alelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

A népszavazási íven a következő kérdés szerepelne:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy ne részesüljön foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, rendszeres szociális segélyben, vagy átmeneti segélyben az a személy, akivel a közös háztartásban élő, 18. életévét be nem töltött, a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló személy jogerősen megállapítottan emberölést, testi sértést, hivatalos személy elleni erőszakot, rablást, zsarolást, vagy önbíráskodást követett el és a bűncselekmény elkövetése miatt vele szemben indult eljárás megszüntetésétől számítva három év még nem telt el?”

Elsősorban az a 23 év szélsőliberális politika, ami a bűnözők paradicsomává változtatta Magyarországot, tette szükségessé a párt népszavazási kezdeményezését – szögezte le Sneider.

Ha ma bárki körülnéz itthon, azt látja, hogy az igazi hungarikum már nem a Tokaji bor, hanem a bűnözőkkel szembeni végtelen tolerancia – mondta a képviselő, hozzátéve: ma már Magyarország egyharmadán megszűnt a közbiztonság.

Példaként említette a tarnaörsi esetet, ahol néhány napja két idős asszonyt vertek meg brutálisan, saját otthonukban. A jobbikos országgyűlési képviselő tegnapelőtt sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, ami után –mint mondta- a helyiek elpanaszolták neki, hogy a problémák valóban súlyosabbak, mint sokan gondolnák.

sneider

Sneider Tamás az Országos Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatót

A Jobbik azért, hogy megspórolják egy népszavazás költségeit, először törvényjavaslatot nyújtott be, azonban a kormány ezt ironikus válasszal utasította el, miszerint a rendetlenséget maga a Jobbik csinálja – húzta alá. A képviselő szerint a Belügyminisztérium flegma hozzáállása vezetett oda, hogy a párt nem látott más utat, mint egy népszavazás kezdeményezését.

Sneider Tamás aláhúzta: a Jobbik teljesen biztos benne, hogy amennyiben elindíthatják az aláírásgyűjtést, úgy a szükséges 200 ezer nevet hamar össze fogják gyűjteni, sőt, ennek akár a többszörösét is. A képviselő szerint ugyanis a lakosság 90-95 százaléka egyetért egy ilyen javaslattal, ezért a szavazással nem lenne probléma.

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/benyujtotta_nepszavazasi_kezdemenyezeset_a_jobbik-20130201