Eltűnik az utolsó ingyenes bankszámla

Az eddig ingyenes készpénzfelvételt, utalást és beszedési megbízást nyújtó Zéró számlacsomaggal együtt több más folyószámla értékesítését is megszüntette január 21-étől a KH, helyettük négy új csomag jelent meg, a legolcsóbb havi 150 ezres jóváírás mellett 325 forintba kerül. A bank a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, hogy a már meglévő ügyfelek maradhatnak díjcsomagjuknál. Az ő díjaik nem növekedtek, de a változtatásra az általános szerződési feltételek szerint továbbra is lehetőség van.

Az újonnan bevezetett számlacsomagok közül a legolcsóbbnak a számlavezetési díja 650 forint, ami 150 ezer forintos jóváírás érkezése esetén feleződik. Ezért az összegért 2 ingyenes készpénzfelvétel jár (saját ATM-ből), 2 ingyenes beszedési megbízás, 2 díjmentes utalás és 2 ingyenes SMS-beni értesítés. Az egyre dráguló további csomagokban ezekből a kedvezményekből nyújtanak egyre többet, de ezekhez már magasabb jóváírás szükséges a díjak felezéséhez. A kedvezményes darabszámon felüli pénzfelvételért vagy utalásért fizetni kell. Ennek díjai csoportos beszedési megbízás esetén 82 forint, átutalás minimum 73, az SMS is 28 forint.

A KH egyébként a lépéssel nem vesztett igazán a piaci helyzetéből, a jóváírás nélkül elérhető bankszámlák között eddig sem számított igazán kedvezőnek, míg a magasabb keresetűek esetén még mindig benne van az első három legolcsóbb számla között a Péncentrum.hu tesztje alapján.

Arról, hogy a többi banknál milyen szolgáltatásokat érhet el ingyenesen, itt olvashat.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/27cd9388/l/0L0Sorigo0Bhu0Cgazdasag0C20A130A1230Emegszunteti0Ea0Ezero0Eszamlacsomag0Eeertekesiteset0Ea0Ekh0Bhtml/story01.htm