Orbánék törvénye okozza a Loki vesztét?

A Loki a harmadik helyen telel a bajnokságban, ám ennél nagyobb problémával is szembe kell nézniük a hajdúságiaknak: a tulajdonos Szima Gábor pénze fogyóban van.

Nem túl biztatóak a kilátások a bajnoki címvédő Debrecen labdarúgócsapatánál. A Loki a bajnokságban a harmadik helyen telel a 10 ponttal jobban álló Győr és az MTK mögött. Ennél nagyobb problémával is szembe kell nézniük a hajdúságiaknak: a tulajdonos Szima Gábor pénze ugyanis fogyóban van.

Idén nem telik külföldi edzőtáborra, itthon készül a Loki (fotó: dvsc.hu)

Szima Gábor pénznyerő automaták működtetéséből, játéktermek és fogadóirodák működtetéséből alapozta meg vagyonát. 2001-ben lett a csapat többségi tulajdonosa, mely azóta 6 bajnoki címet szállított az üzletembernek, a Bajnokok Ligája-szereplésnek és a játékoseladásoknak köszönhetően ráadásul egyes időszakokban profitot is termelt.

Szimának azonban nagyon rosszul jött a szerencsejáték-törvény szigorítása (mint ismert, a kormány tavaly betiltotta a játékgépek használatát a kocsmákban), vagyona igencsak megcsappant.

Az ország száz leggazdagabb emberét felsoroló listán tavaly huszonegy helyet esett vissza, jelenleg 8,9 milliárd forintos vagyonával mindössze a hatvannegyedik helyet foglalja el, éves bevétele pedig a tavalyelőtti 4,1 milliárdról 1,1 milliárdra csökkent. A Bors a napokban arról írt, hogy Szima egyéb vállalkozásai, így a szállodák és az éttermek is kisebb forgalmat bonyolítanak.

Hogy Szima anyagi “nehézségei” mennyire befolyásolják a Lokira fordított pénz mennyiségét, az egyelőre kérdéses, ám az biztos, hogy a csapat a megszokottól eltérően idén télen nem megy külföldre edzőtáborozni, hanem itthon készül a bajnoki rajtra. Az elmúlt hetekben ráadásul az is felmerült, hogy a góllövőlistát 11 találattal vezető Adamo Coulibalyt is eladja a klub.

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/orbanek_torvenye_okozza_a_loki_vesztet-20130121