Celente jelentés figyelmeztetése + Kína 4-szeresére növelte készleteit! Háborúra vagy összeomlásra készül ?


Kína jelenleg nemhogy élelmiszerhiánnyal nem küszködik, hanem éppen ellenkezőleg: hatalmas készleteket halmoz fel.
A tavalyi 2012-es évben titokzatos módon több, mint 4-szeresére növelte rizsből behozatalát , az előző évihez képest. Ez a fejlemény még az ENSZ mezőgazdasági szakértőit is meglepte és kicsit összezavarta, mert a a számok azt mutatják, hogy a 2012-ben behozott 2,6 millió tonna hatalmas – több, mint négyszeres- ugrás az előző 2011-es 575.000 tonnához képest.

A zavart az okozza, hogy nincs nyilvánvaló ok a hatalmas behozatalra, hiszen nincs hiány rizsből Kínában.
A spekulációk egy része arra utal, hogy az importőrök esetleg kihasználják az alacsony nemzetközi árakat. De emellett felteszik a kérdést sokan, hogy vajon mit tud Kína, ami miatt (látszólagos ok nélkül) több millió tonna rizs felhalmozásával felkészül….
Talán kapcsolódik agresszív fegyverkezési fejlesztéseihez és háború előkészületekhez a csendes-óceáni és közép-ázsiai térségben ? 




A jelentések megemlítik, hogy Kína az egész országot behálózó raktárakban hatalmas árukészletet halmozott fel. Például tavalyi évben a Reuters számolt be róla, hogy Qingdao Port, mely Kína egyik legnagyobb vasérc-termináljának ad otthont úgy néz ki, hogy ameddig a szem el lát több száz vasérc-halom található, melyek mindegyike akkora, mint egy háromemeletes épület. Majd ezt követően hatalmas “mag raktárak” következnek…legalábbis a feliratok szerint.




Délebbre néhány vámszabad raktár Sanghajban tele rézzel –  újabb szokatlan jelenség, ami esetleg arra szolgál, hogy a globális fémárakat visszatartsa és felvet bizonyos kérdéseket Kína azon képességével kapcsolatban, hogy fenntartsa gazdasági fejlődését, miközben a világ többi része hanyatlik…

A készletek felhalmozására legésszerűbb magyarázat, hogy a világ – USA-val az élen – egy szuverén adósságválságból fakadó jelentős infláció és gazdasági összeomlás felé tart. Kína pedig felkészül…még időben….

Forrás: Joe Miller

Eközben az egyik legnevesebb Trend-szakértő, Gerard Celente, a Trends Research alapítója is hasonló folyamatokra (és nyugodtan mondhatjuk) jövőre figyelmeztet legújabb tanulmányában.
Jelenleg a központi bankok, az EKB és a FED is nyomtatja az értéktelen papírpénzt a rendszerbe, az államok különböző praktikákkal (pl. valutájuk értékének alacsony szinten tartásával) próbálják az exportot ösztönözni, ami lényegében már valuták közötti háború.
Ezt szokta követni kereskedelmi, majd tényleges fegyveres háború. 


“2013 lehet az az év, amikor a nyugati világ gazdasága, mely adósságra és fiat valuták, papírpénz nyomtatására alapozta gazdaságát – egyszer s mindenkorra a végéhez ér.”

A derivatívák kereskedésével létrehozott nem létező pénz jelenleg $ 227000000000000 (227 trillió dollár) Ha ezen fiktív tétek elegendő mennyisége dől be egy pillanatban a kaszinóban, akkor teljes bankok rendszere csődölhet be és borul az egész gazdaság, hiszen kiderül, hogy a pénz nem létezik és soha nem is létezett.

Az USA és az Európai Unió által médiában promótált”euró-válság” jelenleg még táncol a szakadék szélén, mivel a FED kisegíti az Eurót mindaddig, amíg tudja finanszírozni az USA deficitjét papírpénz nyomtatásával és tud vásárolni a bankok fiktív euró-csomagjaiból.
Mindez addig tart, amíg a dollárba vetett bizalom össze nem omlik.

Ha ez bekövetkezik, a dollár elveszti tartalékvaluta-szerepét, a behozatal rendkívüli módon megdrágul. Az USA teljes mértékben behozatal-függő ország így ez igen erőteljes megrázkódtatás lesz. A mostani legfrissebb kereskedelmi adatok erre utalnak.

Az óra ketyeg és láttunk már ilyet az 1929-es összeomláskor, a nagy gazdasági válság idején…valutaháború, kereskedelmi háború, világháború….



Folytatás és eredeti cikk

Article source: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2013/01/celente-jelentes-figyelmeztetese-kina-4.html