Már nem magányos Bándy Kata gyilkosa

Elszállították tegnap Pécsről Bándy Kata gyilkosát. Januárig tart a nyomozás. Mennyit ér egy gyermek élete? És egy fiatal nő élete?

Elszállították tegnap Pécsről Bándy Kata gyilkosát. P. Lászlónak egy lopás miatt kiszabott, 1 év 4 hónapos börtönbüntetést kellett megkezdenie.

A boldog gyilkos nem magányos

dr. Sólymos Sára, aki a pécsi rendőrségi pszichológus megölése ügyében védi P. Lászlót, a Borsnak elmondta, Védencét a Budapesti Fegyház és Börtön intézményébe szállították, börtönfokozatban fogják őrizni.

Eddig magánzárkában tartották fogva, a mostani börtönfokozat enyhébb körülményeket jelent. Itt már rabtársak között lesz a gyilkos. A védő szerint P. László úgy tűnt, kifejezetten örül annak, hogy már nem magányosan kell töltenie az idejét. Az ügyvédnő szerint januárban zárulhat le a gyilkossági ügy nyomozása, addigra készülnek el a DNS-vizsgálat eredményei.

Mennyit ér egy gyerek élete?

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a napokban a Szegedi Ítélőtábla azt a baja-mártonszállási nőt, aki gyógyszerrel megmérgezte nevelt lányát, és két mostohafiát is megpróbálta megölni.

A jelenleg 48 esztendős vádlott egy kislányt és egy fiú testvérpárt fogadott örökbe élettársával.

2011. július 18-án a vádlott férje dolgozni ment. Ezt követően a korábban már öngyilkossággal próbálkozó asszony hirtelen arra az elhatározásra jutott, hogy helyzete kilátástalan, végez magával és megöli a három gyereket is. A nő belülről bezárta a ház ajtaját, az ablakfüggönyöket behúzta, a három gyereknek pedig némi whiskyvel együtt gyógyszereket, főleg antidepresszánsokat adott be, amelyekről azt állította, az orvos írta föl nekik. A vádlott maga is beszedett néhány tablettát. Lefeküdtek az egyik szobában, tévét néztek, amikor pedig a kislány rosszul lett, a nő átvitte egy másik helyiségbe, betakarta, majd ráfeküdt. A gyerek hiába kapálózott és kiáltozott, a vádlott addig feküdt rajta, amíg az áldozat mozgása meg nem szűnt. Ezt követően a vádlott a konyhában újabb gyógyszereket vett be, whiskyt ivott rá, majd visszafeküdt a két fiú mellé az ágyba. A rendőrséget és a mentőket a rokonok értesítették, miután nem tudtak bejutni a házba. A kislányon már nem tudtak segíteni, meghalt, míg a két fiú gyomrát kimosták, majd a nevelőanyjukkal együtt kórházba szállították őket.

A táblabíróság a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen öt év (!) börtönbüntetéssel sújtotta.

borsonline.hu – kiskegyed.hu – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/mar_nem_maganyos_bandy_kata_gyilkosa-20121127