Negyven cigány támadt a rendőrökre

40 fős cigányokból álló tömeg támadt a rendőrökre a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, azután, hogy kábítószerrel való visszaélés miatt az egyenruhások előállítottak 12 főt.

40 fős cigányokból álló tömeg támadt a rendőrökre a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, azután, hogy kábítószerrel való visszaélés miatt az egyenruhások előállítottak 12 főt.

Csütörtökön a délutáni órákban egy, körülbelül 40 fős, – a délelőtt előállított személyek rokonaiból álló csoport – gyűlt össze a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, ahol kiabáltak és agresszívan léptek fel. Közülük többen ellenszegültek a rendőri intézkedésnek és az intézkedő rendőrökre támadtak – írják a Heves Megyei Rendőr – főkapitányság honlapján.

A rendőrség oldalán az is kiderült: az eset azután történt, hogy csütörtökön a délelőtti órákban előzetes adatgyűjtést követően a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság nyomozói 12 főt állítottak elő, a visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárással összefüggésben.

Az eset kapcsán öt főt állítottak elő a Hatvani Rendőrkapitányságra. Az ügyben a további eljárást az Egri Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és csoportos garázdaság miatt folytatja le. 

A helyszínen tartózkodó informátorunk szerint a 40 fős tömeg tagjai cigányok voltak. Úgy tudjuk a cigányok komoly károkat is okoztak, például megrongálták a vaskaput, a helyszínelés jelenleg is folyik. Információink szerint a cigányokból álló csoport egészen addig randalírozott, míg Budapestről meg nem érkeztek a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője épp a Hatvan melletti Zagyvaszántón tartott lakossági fórumot, amikor értesítették az eseményekről, a politikus a rendezvény után Hatvanba sietett.

Pontosan mutatja a magyar közállapotokat az, hogy bűnöző csoportok egy húszezer lakosú település rendőrkapitányságát meg merik támadni – közölte portálunkkal a nemzeti radikális képviselő. Hozzátette: a rendőrségnek már nincs tekintélye és visszatartó ereje a bűnöző csoportok szemében, éppen ezért elsődleges feladat a rendőrség renoméjának visszaállítása. A jobbikos képviselő rendkívül fontosnak tartja a csendőrség felállítását, hogy a vidék közbiztonsága érdekében felléphessenek a bűnözői csoportokkal szemben.

 

police.hu – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/negyven_cigany_tamadt_a_rendorokre-20121122