Megalázó: visszarendelték a magyar bajnok tűzoltókat

A három tűzoltót a katasztrófavédelem utasította, hogy nem vehet részt a világkupán, ők sem értik miért.

A lépcsőfutás magyar bajnokcsapata nemzetközi versenyre készült, de Ausztriából vissza kellett fordulniuk. A három tűzoltót a katasztrófavédelem utasította, hogy nem vehet részt a világkupán, ők sem értik miért – számolt be az RTL Klub híradója.

2012 szeptemberében a katasztrófavédelem még büszkén mutogatta és terjesztette azt a videót, melyen a tűzoltók teljes felszerelésben a budapesti Semmelweis Egyetem 89 méteres épületének lépcsőházát készültek megmászni.

Szintén szeptemberben Salgótarjában rendeztek hasonló megmérettetést, ahol csapatban a Tolna megyei tűzoltók győztek, így részt vehettek volna Ausztriában a tűzoltók nemzetközi versenyén. Főnökeik támogatták az ötletet, a három tűzoltó kifizette a nevezési díjat, lefoglalta a szállást, október 5-én pedig elindultak Ausztriába.

A versenyre azonban mégsem értek oda: már a szomszédos országban jártak, mikor kaptak egy telefonhívást, hogy azonnal forduljanak vissza, mivel Bakondi György főigazgató nem engedi a versenyen való részvételüket.

A tűzoltók nem mertek nyilatkozni a televíziónak, mert tartottak az esetleges következményektől.

A katasztrófavédelem közleményében azt írta, a három tűzoltó túl későn kérte, hogy elutazhasson, ezért kiesésük szolgálatszervezési problémákat okozhatott volna.

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/megalazo_visszarendeltek_a_magyar_bajnok_tuzoltokat-20121027