Pataky Attilát kimentették a hitelcsapdából

Az Edda frontembere mindeddig kilátástalannak érezte anyagi helyzetét, de egy barátja hozzájárult, hogy jelentősen csökkenjen svájci frank alapú hitele.

képPataky Attila mindeddig kilátástalannak érezte anyagi helyzetét, de egy barátja hozzájárult, hogy jelentősen csökkenjen svájci frank alapú hitele – írja az Új Ász Online.

Attila 45 millió forintos hitelt vett fel svájci frankban. Hosszú éveken át pontosan törlesztett a bank felé, adóssága mégis az egekbe szökött, több mint 50 millióra hízott. “Ez egy irgalmatlanul nagy csalás! Átverték az embereket. Sima pénzügyi trükk az egész. Nem létezik, hogy felveszünk egy hitelt, évekig rendesen fizetünk, és mégis több millióval nő az adósságuk” – dühöngött az énekes egy évvel ezelőtt a Hot! magazinnak.

“Nem azért születtünk, hogy félelemben, szorongásban és kamatrabszolgaságban, hanem azért, hogy boldogságban éljünk. Hatalmas szerencsém volt, hogy segített egy jólelkű tehetős barátom. Adott pénzt, így az előtörlesztés után, az utolsó pillanatban át tudtam váltani forintalapúra a hitelt. De még így is van harmincmillió tartozásom” – mondta Pataky.

“Annyival jobb a helyzet, hogy 490 ezerről lement 360 ezerrel a havi törlesztőrészletet. A legszomorúbb az, hogy családok roppannak bele ebbe a virtuális pénzügyi csalásba. Ezek is belejátszanak abba, hogy ennyi lelki beteg van az országban. Hiszek benne, hogy előbb vagy utóbb változik a helyzet, az emberekért lesz minden, és nem pedig fordítva” – tette hozzá az Edda frontembere.

ujasz.hu – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/pataky_attilat_kimentettek_a_hitelcsapdabol-20120909