Egymillió dollár az Iránban eltűnt volt FBI-ügynök nyomravezetőjének

Az FBI egymillió dollárt fizet annak, aki információkkal szolgál az öt éve Iránban eltűnt volt ügynökének hollétéről – írja a brit BBC csatorna online oldala. Robert Levinsont Iránban látták utojára, öt évvel ezelőtt. Az Egyesült Államok szerint a férfit Délnyugat-Ázsiában tarthatják fogva.

A férfi magánjellegű úton volt, magánnyomozóként dolgozott, amikor az Irán déli partvidékének közelében fekvő Kis-szigeten nyoma veszett. 1998-as nyugdíjazásáig két évtizeden keresztül az FBI különleges ügynökeként dolgozott. Az iráni Forradalmi Gárda tagadja, hogy ők tartanák fogva a férfit. Az ország külügyminisztere ígéretet tett rá, hogy “emberiességi okokból” segítenek az eltűnt férfi megtalálásában. Hillary Clinton amerikai külügyminiszer “kiemelt jelentőségűnek” nevezte Levinson megtalálását.

Article source: http://www.origo.hu/nagyvilag/20120307-egymillio-dollaros-jutalmat-ajanlott-fel-az-fbi-egy-korabbi-ugynoke.html

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .