26 perc alatt ledolgozott két gólt a négyből az Arsenal a Milan ellen

Ajánlat

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Arsenal (angol) – AC Milan (olasz) 3-0 (3-0)
London, Emirates-stadion
v.: Skomina (szlovén)
Arsenal: Szczesny – Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs – Oxlade-Chamberlain, Song, Rosicky – Walcott, Van Persie, Gervinho.
Milan: Abbiati – Abate, Mexes, Thiago Silva, Mesbah – Nocerino, Van Bommel, Emanuelson – El-Shaarawy – Robinho, Ibrahimovic.
gól: Koscielny (7.), Rosicky (26.), Van Persie (43., 11-esből)
összesítésben: 4-2 a Milannak

Összesen három csapat volt eddig az európai kupákban, amely képes volt négygólos hátrányt ledolgozni a visszavágón, de az Arsenal edzőjének és játékosainak nyilatkozatát olvasva az volt az érzésünk, a londoniak komolyan hisznek abban, hogy csatlakozni tudnak a hatalmas bravúrt eddig véghezvívő Leixoes, Partizan Beograd, Real Madrid trióhoz.

Ami tény, az Arsenal messze nem olyan rossz csapat, mint amit az első meccs eredménye mutatott, de a Milant magabiztossá tehették az elmúlt hét történései, hiszen Allegri fiai rangadót nyertek Udinében, hatvan percen át uralták a Juve elleni meccset (ki tudja, mi lett volna a vége, ha a bíró kiszúrja, hogy Muntari fejesét a gólvonal mögül húzta ki Buffon), és az eltiltását letöltő Ibrahimovic vezérletével komoly erődemonstrációt tartottak Palermóban.

Wenger meghúzta az egyetlen lehetséges megoldást a kezdőcsapat kijelölésénél, az összes támadó felfogású játékosát bezsúfolta, így Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Walcott, Van Persie és Gervinho is pályára lépett. A másik oldalon az első meccsen hatalmas gólt szerző Boateng sérülés, Ambrosini eltiltás miatt hiányzott, Aquilani még csak most tért vissza, így Allegrinek nem sok választási lehetősége maradt, Emanuelsont visszavitte a két labdaszerző, Van Bommel és Nocerino mellé, elöl pedig Robinho és Ibrahimovic társa a BL-ben most debütáló El-Shaarawy lett.

Nem kezdtek viharos rohamokkal a hazaiak, de így is összejött a korai gól, egy jobboldali szöglet után Koscielny teljesen üresen fejelt az ötösről a jobb alsóba (1-0).

Nem sokkal később jöhetett volna a második, de Van Persie éles szögből leadott lövését Abbiati lábbal védte. A Milan meglepő módon  megilletődötten játszott, az Arsenal pedig kérlelhetetlenül jött előre, Van Persie 23 méteres bombáját nagy bravúrral szedte ki a jobb felső elől Abbiati. Amikor úgy tűnt, a Milan kissé le tudta fékezni a hazaiakat, Thiago Silva hatalmas hibája után megfelezte a hátrányt az Arsenal: a brazil védő odapasszolta a labdát egy beadás után  Rosickyhoz, aki okosan a bal alsóba helyezett (2-0).

A 43. percben Oxlade-Chamberlain betört a 16-oson belülre, Mesbah és Nocerino összezárt, a szélső elesett, Skomina pedig kis hezitálás után befújta. A labda mögé Van Persie állt, és hatalmas erővel a bal felsőbe lőtt (3-0). A félidő legvégén a BL-újonc El-Shaarawy nyugtathatta volna meg a csapatát, de hiába kapott hatalmas labdát Emanuelsontól, ziccerben egy méterrel tévesztette el a bal sarkot.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Benfica (portugál) – Zenit (orosz) 1-0 (1-0)
Lisszabon, Luz-stadion
v.: Webb (angol)
Benfica: Artur – Emerson, Luisao, Maxi Pereira, Jardel, Javi García, Bruno César, Gaitán, Witsel, Óscar Cardozo, Rodrigo.
Zenit: Malafejev – Anjukov, Criscito, Lombaerts, Hubocan, Sirokov, Zirjanov, Szemak, Gyeniszov, Bisztrov, Kerzsakov.
gól: Maxi Pereira (45+1.)
összesítésben: 3-3

Luciano Spalletti, a Zenit edzője az orosz klub történetének legfontosabb meccsének nevezte a Benfica elleni visszavágót, amelynek egygólos előnyből futott neki a Huszti Szabolcsot a kispadosok közé jelölő vendégcsapat. Ahogy azt várni lehetett, a portugálok nekirontottak a Zenitnek, Witsel 16 méteres lövését hősiesen blokkolta egy vendégvédő, majd Malafejev védett nagyot Bruno César próbálkozása után.

Aztán ismét Malafejev volt a főszereplő, ezúttal Maxi Pereira lövésére ért oda. Nagy fölényben játszott a Benfica, és az első félidő hosszabbításában megszerezte azt a gólt, amellyel már jobban állt az összesítésben, Witsel lövését kiütötte Malafejev, de a belga a kipattanót továbbsarkalta, Maxi Pereira pedig az üres kapuba lőtt (1-0).

Article source: http://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20120306-bajnok-ligaja-az-arsenal-es-a-benfica-is-hatranybol-kezdi.html

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .