Aszad és Chávez is gratulált Putyinnak

Aszad szíriai és Chávez venezuelai elnök is gratulált Putyinnak, aki az előzetes eredmények szerint a szavazatok 63,65 százalékával győzött az orosz elnökválasztáson.

PutyinBassár el-Aszad szíriai és Hugo Chávez venezuelai elnök is gratulált Vlagyimir Putyinnak, aki az előzetes eredmények szerint a szavazatok 63,65 százalékával győzött a vasárnapi orosz elnökválasztáson.

A Sana hivatalos szíriai hírügynökség tájékoztatása szerint Aszad levélben saját maga részéről és a szíriai nép nevében az orosz elnökválasztás győztesének sok sikert, a “baráti orosz népnek” pedig haladást és fellendülést kívánt.

Moszkva a felkelés véres elnyomása ellenére továbbra is támogatja a damaszkuszi vezetést. Vasárnap a szíriai fővárosban az orosz nagykövetség előtt Aszad hívei köszönetüket fejezték ki Moszkvának az eddigi támogatásért, s azt kérték az oroszoktól, hogy Putyin mellett tegyék le voksukat.

A “legnagyobb sikert” kívánva gratulált Vlagyimir Putyinnak megválasztásához Hugo Chávez venezuelai államfő. Chávez emlékeztetett arra, hogy hazája a “legszilárdabban elkötelezett” a két ország közötti stratégiai kapcsolat elmélyítése mellett – olvasható a venezuelai külügyminisztérium caracasi közleményében. A venezuelai vezető a rákos daganatot eltávolító február végi havannai műtétje óta még Kubában lábadozik.

Chávez az utóbbi években közeledett Moszkvához. Azóta már számos energetikai és fegyverkezési megállapodás született a két állam között.

 

MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/aszad_es_chavez_is_gratulalt_putyinnak-20120305

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .