Titkosszolgálati luxusautó rokkantkártyával?

Hírportálunk korábban foglalkozott a parkolási visszaélésekkel, most a főváros Belváros-Lipótváros kerületének parkolási visszásságainak egy részét vesszük górcső alá.

Hírportálunk korábban foglalkozott a parkolási visszaélésekkel, most a főváros Belváros-Lipótváros kerületének parkolási visszásságainak egy részét vesszük górcső alá.

Az elmúlt hetekben Budapest ötödik kerületének, vagyis a belvárosnak a lakói több olyan esetet tapasztaltak, amikor kifejezetten alsó értékkategóriába tartozó (Daewoo Lacetti, Toyota Corolla), de külföldi rendszámú (feltehetően multicégek Magyarországra érkező alkalmazottai), szabályosan parkoló autókra a parkolási díj elmaradását szankcionálandó büntetési “Mikulás-csomagon” kívül, a parkolóőr által a helyszínre mobil telefonos hívással meginvitált közteresek kerékbilincset helyeztek fel.

A kerületi lakosok érdeklődésére a parkolóőrök elmondták: lakossági kérésre tesznek így, noha ilyenre senki sem emlékszik a megkérdezett lakók közül.

Azokra a lakossági véleményekre, hogy az autónak volt aznapra megváltott parkolási jegye, csak az időközben lejárt, azt a választ kapták, hogy ezt nem jól tudják.

Arra a kérdésre, hogy egy aznap megváltott, de már nem érvényes parkolójegy esetén milyen jogszabály teszi lehetővé a kerékbilincs felhelyezését, érdemi választ nem kaptak, és a parkolóőrök sietős, már-már menekülő távozásba kezdtek.

A belvárosi kerületben cirkáló, kiemelten magas értékkategóriájú (Mercedes AMG-Batthyány-örökmécses; Porsche Carrera-Kálmán Imre utca – Parlament Hotel), például floridai, német és egyéb rendszámú autók a jól ismert rokkantkártyával a szélvédőjük mögött bárhol parkolhatnak, ellenük semmilyen szankció nincsen, pedig könnyen belátható, jelentősen súrolják az életszerűség felső határait. Erre már volt néhány bátortalan lakossági kérés.

Az egyik ilyen luxusjármű az Alkotmányvédelmi Hivatal, vagyis a titkosszolgálat parkolójában szokott állni.

Érdekesnek tartják továbbá a kerületi lakosok, hogy a “mikuláscsomagok” gyakran tűnnek el a megbüntetett autók szélvédőjéről, így a megbüntetettek nem is élhetnek a kézbesítés jogával.

A “Háború a parkolási maffia ellen!” Facebook-csoporthoz itt lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/haboruanepnyuzo?fref=ts


Az alábbi képek önmagukért beszélnek.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/titkosszolgalati_luxusauto_rokkantkartyaval