Elfogták a magyar nevű FBI- toplistás pedofilt


A pedofil képeNicaraguában elfogták Eric Justin Toth gyerekpornográfiáért körözött, öt éve bujkáló  tanárt, aki Oszama bin Laden likvidálása után került fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által körözött személyek 10-es toplistájára.

A 31 éves pedofil sokáig tanárként dolgozott, és minden alkalmat kihasznált, hogy gyermekek közelében lehessen. Mivel bizalomgerjesztő volt külseje és viselkedése, így a szülők könnyű szívvel rábízták a gyerekeiket. Csupa olyan munkakört töltött be - tanári asszisztens, ifjúsági tanácsadó és dada volt -, amelyben szabad hozzáférése volt az áldozataihoz.

Tothot egyebek között azzal gyanúsítják, hogy 2007-ben félreérthetetlen fotókat készített egy kisfiúról az áldozat otthonában, és kamerát helyezett el az anglikán Washingtoni Nemzeti Székesegyház elit Beauvoir iskolájának gyerekek számára fenntartott mellékhelyiségében. A Beauvoir iskolába járó gyerekek szülei a Washington Post szerint beszámoltak arról, hogy a tanár néha éjszaka is bent maradt az épületben, és különös figyelmet szentelt a 8-9 éves fiúknak, akiket gyakran tartott az ölében.

A szülők szerint köztudott volt, hogy Eric Justin Toth sokszor szokatlanul nagy szerepet vállalt a diákjai életében. Vigyázott rájuk, sokszor ingyen korrepetálta őket, bébiszitterként pedig gyakran aludt a családoknál, amikor a szülők távol voltak. Az egyik fiú otthonában hetekig vendégeskedett - írja a Washington Post. Korábban Maryland államban szövetségi vádat emeltek ellene, miután gyerekpornó-felvételeket találtak azon a kamerán, amelyet egy iskolában használt.

A körözött személyek 10-es toplistájának első helyezettje lett, miután  Washingtontól Indianáig, Arizonától Nicaraguáig foglalta le az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) erőforrásait.  Toth képe országszerte megjelent a buszmegállókon és a hirdetési táblákon, még a New York-i Times Square-en is látható volt egy ideig. Szövetségi elfogató parancs volt érvényben ellene, a nyomravezetőnek pedig százezer dollár jutalmat ígértek.

A nyomozók szerint Eric Justin Toth az elmúlt négy évben megfordult Illinois, Indiana, Wisconsin és Minnesota államokban is. 2008-ban nyoma veszett, 2009-ben az arizonai Phoenixben látták, ahol álnéven dolgozott tanácsadóként egy hajléktalanmenhelyen, de sikerült elmenekülnie a hatóságok elől. Legközelebb Madisonban, Wisconsin államban tűnt fel, néhány nappal később azonban a minneapolisi repülőtéren találták meg az autóját egy öngyilkosságra utaló búcsúlevéllel, de holttestnek nem volt nyoma. Bujkálása alatt álneveken dolgozott tanárként és dadaként.  Elfogása előtt állítólag bortermelőként élt egy óvoda közelében, és feleségül vett egy nicaraguai nőt, hogy letelepedhessen az országban. Hamis amerikai útlevéllel, hamis jogosítvánnyal és hitelkártyákkal kapták el.

A hatóságok egy rövid sajtótájékoztatón mutatták be a sovány és idegesnek tűnő férfit a sajtónak, Toth azonban nem beszélhetett, és miután készült róla pár kép, a nyomozók át is adták az FBI ügynökeinek, akik különleges géppel szállítják az Egyesült Államokba.
 Ha bűnösnek találják, 15-30 év börtönre ítélhetik.

origo.hu - alfahir.hu



Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.