Kérdező Zsuzsa hozzászólása (Alföldi Róbert botrányai – olvasói levél)

Támogatom Alföldi Róbert leváltását!

Alföldi rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy ő nem hibázott semmit, tiszta lelkiismerettel megy el a miniszteri meghallgatásra. Pedig lenne félnivalója! Hogy miért? Erről bővebben lentebb olvashatsz.

A Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert Roberta munkáit és közszereplését folyamatos botrány kíséri. A Jobbik és a KDNP, valamint az összes erkölcsös és értékkel bíró ember azt követeli, hogy a liberális művészt távolítsák el a magyar nemzet kultúráját és értékeit jelképező intézmény éléről.

Alföldi utolsó botránya az volt, hogy verbálisan nemi erőszakot követett el az N1 újságírónője ellen. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerint Alföldi átlépett egy olyan határt, ami nem méltó egy kiemelt közintézmény igazgatójához, ezért vizsgálatot indított ellene.

A Nemzeti Színház megrontójának nem ez volt az első közfelháborodást kiváltó cselekedete. Az ízléstelen nyilatkozat előzménye az volt, hogy színpadra vitte Az ember tragédiáját. Az előadáson többek között, orális- és gruppenszex jelenet látható. Alföldi ezt a 12 éves gyerekekkel is megnézetné…

A tavalyi év különösen botrányosra sikerült Robertának. Először Horvátországban járatta le hazánkat, egy antik görög dráma rendezésévek, aminek a plakátján egy tortára helyezett marcipán fallosz látható. A reklám annyira provokatív volt, hogy az előadást szponzoráló horvát cég visszavonta a támogatást.

Májusban a kereszténységet gyalázta meg Alföldi, amikor egy homoszexuális buzi hányattatásairól szóló színműhöz társított kiállítást a Nemzeti Színházban. A kiállításon tizenkét darab kép látható, – utalva az apostolokra – amire angolul az volt írva, hogy “Senki sem tudja, hogy buzi vagyok!” A kiállítás közepén egy feszület állt a kis Jézus képével, és Szent Péter jelképével.

A 2010-es esztendő végét sem bírta ki botrány nélkül Alföldi.  Novemberben megrendezte Závada Pál – Magyar ünnep című művét, ami Erdély visszatérése idejében játszódik. Nem kell megijedni, Roberta nem növesztett gerincét, továbbra is gyalázta a magyarságot és kultúráját. A műben három család életét életét mutatja be. A közel-keleti ízlésrendszerhez igazodva, a zsidók továbbra is sajnáltatják magukat, van buzi szereplő, és a magyarokat és a kereszténységet ördögtől való rossznak állítja be a rendező. Az előadás egyik legundorítóbb jelenete az, mikor a magyar bakák bevonulnak Erdélybe és Nagy Magyarországra maszturbálnak.

De maradva az ünneplésnél. Alföldi úgy gondolta, hogy a magyar ünnep után helyet ad egy román ünnepnek is, ezért kiadta a Nemzeti Színházat a Román Kulturális Intézetnek. A terv az volt, hogy december elsején egy állófogadás és egy előadás keretében itt ünnepelték volna meg Erdély elrablásának 92. évfordulóját. Szerencsére a politikai és közéleti nyomás hatására Alföldi terve hamar megbukott.

A fenti példák nyomán is egyértelmű, hogy Alföldi Roberta mennyire is egy ízléstelen művész és szánalmas ember. De botrányainak sora ennyivel nem ért véget.

2009-ben két botrányos darab köthető Alföldi nevéhez. Elsőnek Petőfi János vitézét vitte színpadra, amiben Tündérország csak egy koszos metrómegálló és a tündérek prostituáltak. Roberta volt olyan bátor, hogy teljes egészében megváltoztatta a művet. A küzdeni akaró szerelmesekből reménytelen senkik lesznek az előadás végére.

Egy néző ezt írta a Nemzeti Színház online vendégkönyvébe: “Ez csak egy aberrált agynak lehet a szüleménye! És mindezt a legszebb és legnemesebb magyar daljátékkal csinálja! … A gusztustalan zabálás és az orgiaszerű buli alatt elsikkad a darab fő mondanivalója … hurkát tuszkolnak egy hölgy lábai közé …”

Kukorica Jancsit Strauss – A parkja követte. A mű Shakespeare Szent Iván éji álmának feldolgozása. Az előadás erőszakos lázálom, amiben egy öregedő, meztelen tündérkirálynő keresi bika fejű párját. A műben előtérbe kerül a szexualitás, a maga állati és aberrált formájában. Az egész játék az undorító kendőzetlenségen és a depresszió érzésén alapszik. Még a liberális Index is leszavazta Roberta alkotását.

Mielőtt a Nemzeti Színház igazgatója lett volna, Alföldi elkészítette első nagyjátékfilmét. Káromkodás, obszcén szavak, szex, perverzió. Így lehetne összefoglalni a Nyugalom című alkotást. A filmet senki nem hagyta szó nélkül. Hatalmas botrány lett belőle, ugyanis van benne egy jelenet amiben egy 12 éves kisfiú segít az anyjának maszturbálni. Ez a megrontás büntetőjogi kategóriájába tartozik, több szervezet is felszólalt ez ügyben.

Ha jobban kutakodnék, még biztos, hogy rengeteg gusztustalan, ízléstelen és szánalmas dolgot találnék Alföldiről, de úgy gondolom, hogy ennyi is bőven elég ahhoz, hogy bemutassam Roberta művészetét.

Forrás: Ecsedi Tamás blogja

Nemzeti InternetFigyelő

About these ads

div { margin-top: 1em; }
]]>

Article source: http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/05/28/tamogatom-alfoldi-robert-levaltasat/#comment-26255