Végignézte a gyilkosságot a rettegő szemtanú

A brutális gyilkos mindenesére parancsolt, hogy tüntesse el a halott ruháit a nyomokkal együtt, majd a fészer alatti, előre megásott gödörben tüntette el a holttestet.

Egy rettegő szemtanú nézte végig, ahogy Németh Gábor agyonüti Cs. Lászlót egy kapával.

A tanú a rémtett után több mint két évvel, napjainkban vallott erről, így bukkantak egy thaiföldi szálloda fészere alatt három méter mélyre eltemetett milliárdos magyar szőnyegkereskedő csontjaira – adja hírül a Blikk.

A Samui szigetén magyar börtönbüntetése elől David Moishe izraeli üzletemberként bujkáló Németh Gábor a most vallomást tett férfit fogadta fel a Rock Samui szállodájába mindenesnek. Gondozni neki kellett a kertet és tisztítani a medencét, és besegíteni a szállodában folyó építkezésbe is.

Mint azt a Blikk megtudta, a korábban itthon is ingatlancsalásokból élő gyilkos egy kapával ütötte agyon a védekezésre képtelen szőnyegkereskedőt, miután nem sikerült annak ingatlanjait és üzletrészét átruháztatni magára, csak az autóját szerezte meg. A brutális gyilkosság után a mindenesére parancsolt, hogy ő tüntesse el a halott ruháit a nyomokkal együtt, majd a fészer alatti, előre megásott gödörben tüntette el a holttestet.

A szemtanú életveszélyben volt, ugyanis a gyilkos őt is el akarta tenni láb alól, hogy ne járhasson el a szája.

A lap információi szerint Németh több alvilági figurát is képes volt mozgósítani mind Thaiföldön, mind idehaza. A tanú tisztában volt a gyilkos kegyetlenségével, így joggal rettegett és színlelt együttműködést mindaddig, amíg Némethet Cs. László bankkártyájának használata után el nem vitte kihallgatni a thai rendőrség.

A férfi ekkor meg tudott szökni, hazajutott, de azóta is retteg, ennek ellenére minden részletre kiterjedő aprólékos vallomást tett a magyar nyomozóknak, hiszen a vállalkozó eltűnése miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomozott itthon.

A vallomás alapján sikerült megtalálni Cs. László csontjait, amit most DNS-vizsgálattal azonosítanak. A megölt vállalkozó családjának barátja és ügyvédje, Novák Péter megerősítette: a magyar hatóság többször is kihallgatta a gyilkosság szemtanúját, aki vallomása szerint csak azért segített eltüntetni a rémtett nyomait, mert őt is megfenyegette és sakkban tartotta a gyilkos.

Hétfőn második áldozata, a szintén ingatlan megszerzése miatt megölt R. Péter kegyetlen kivégzéséért állt a phuketi bíróság elé.

Blikk – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/vegignezte_a_gyilkossagot_a_rettego_szemtanu