Segítene a földrengés sújtotta településnek a Jobbik

A Richter-skála szerinti 4,8-4,9 erősségű földrengést észleltek kedden hajnalban Magyarországon, senki nem sérült meg, jelentősebb anyagi kárról sem érkezett bejelentés.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a legtöbb kárt a Heves megyei Tenk településen okozta az éjszakai földrengés, itt mintegy ötven ház károsodott, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden reggel.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője telefonon érdeklődött Szopkó Tamástól, Tenk polgármesterétől a településen keletkezett károkról és egyben felajánlotta segítségét.<--break- data-recalc-dims=" title="<--break-->" class="mceItem">

A polgármester megköszönte az ajánlatot, de mint elmondta: a helyzetet ők maguk is meg tudják oldani. Eddig körülbelül háromszáz bejelentés érkezett, de komolyabb kárt ötven-hatvan épület szenvedett. Főleg kémények dőltek le, falak repedtek meg és a tetőszerkezetekben keletkeztek sérülések. A polgármesteri hivatal azonnal kérdőíveket készített melyeken a lakosság biztosításáról érdeklődtek. Ugyanakkor felhívták a biztosító társaságokat, hogy küldjék a helyszínre kárfelmérő szakembereiket, akik részére az önkormányzat helyiséget biztosít a minél gyorsabb helyben történő munkavégzéshez.

Sneider maga is a településre látogat, hogy megnézze a helyreállítási munkát és érdeklődjön a településen élőkről valamint arról, hogy elégedettek-e a biztosítótársaságok munkájával.

 

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.