Ma is félnek egyet az antiszemitizmustól (KÉPEK)

Ma tartják meg az úgynevezett "Élet menetét", amely hivatalosan a holokauszt áldozatainak állít emléket, valójában egyes-egyedül aktuálpolitikai célokat szolgál. A főszónokok, meg fognak lepődni: az antiszemitizmus elleni harcra szólítanak fel.

Az erősödő antiszemitizmus, rasszizmus és kirekesztés elleni fellépésre szólítottak fel "minden demokratikusan gondolkodó embert" az Élet menete rendezvényén felszólaló hazai és külföldi szónokok vasárnap Budapesten.Élet meneteFrölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija - köszöntve az általa több tízezresre becsült tömeget - azt mondta: nem lehet engedni, hogy a "rasszizmusnak teret engedjenek, ez ellen a civil társadalomnak fel kell lépnie". A rendezvényen természetesen felszólalt számos külföldi diplomata és állami vezető. Ők vagy színpadon, vagy videoüzenetben az emlékezés és az emlékeztetés (ezt ismerjük - a szerk.) fontosságát hangsúlyozták, arra figyelmeztetve, hogy a vészkorszak borzalmai soha többé nem fordulhatnak elő.

Élet meneteA felvonulást tizenegyedik alkalommal rendezik meg (amely szám már önmagában is jelzi, mennyire tombol kishazánkban az antiszemitizmus - a szerk), amellyel hivatalosan a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek, valójában egyes-egyedül politikai haszonszerzés a célja, semmi több. A sófár jelére indult el a menet, amely Margit híd pesti hídfőjétől, a Képviselői Irodaháztól a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig, a megemlékezés színhelyéig vezetett.

Élet meneteDíszes kompánia gyűlt össze

A tömegben az MTI tudósítói mások mellett Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert, Rogán Antalt, a Fidesz-frakcióvezetőjét, Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét, Bajnai Gordont, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjét, Jávor Benedeket, a Párbeszéd Magyarországért társelnökét, Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, Cserháti Ferencet, a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott tagját, továbbá Ilan Mort, Izrael és Eleni Tsakopoulos Kounalakist, az Egyesült Államok nagykövetét látták (az Origó tudósítója táncolni látta a nagykövetet, aki valószínűleg egy másik felvonulással keverhette össze a rendezvényt - a szerk.)

Élet menete

Ő is biztosan retteg...

Az Élet Menete Alapítvány tizenegyedik alkalommal tartott rendezvényének kezdetén Bandi László, az alapítvány kuratóriumának tagja a azt mondta: "célunk, hogy megtanítsuk a holokauszt leckéit és megmutassuk a jövő generációinak, mi az oka annak, hogy minden évben közösen megfogadjuk, hogy "Soha többé'!" (a valódi cél valóban a leckéztetés, méghozzá az, hogy senki nem kritizálhatja bűntetlenül Izraelt - a szerk.)
    
Kiemelte: "mivel az antirasszizmus újra rendkívül aktuális és sürgetően fontos Magyarországon, az Élet menetének kardinális súlya van 2013-ban is" (mivel az antiszemitizmus legalább hetven éve folyamatosan növekszik, sőt, szinte tombol, ezért gyanúnk szerint még hosszú évekig nézegethetjük e társaság felvonulását - a szerk.)
    
A Margit híd pesti hídfőjénél a menet indulásakor néhány hazafi kifeszített egy molinót, amelyen - egy Petőfi Sándor-vers részletét felhasználva - azt üzenték Simon Peresznek, Izrael elnökének: "Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat". A tömeg "Nácik haza!" (kérdés joggal merül itt fel: ki van otthon? - a szerk.) felkiáltással és füttyel jelezte nemtetszését, kisebb dulakodás is kialakult, majd a rendőrök természetesen engedelmesen eltávolíttatták a feliratot.

Élet meneteÉlet menete

Őértük vajon mikor lesz Élet menete?

Élet menete

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kovács Viktória az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy három embert igazoltattak. A menetben izraeli, EU-s és - Carl Lutz svájci embermentőre emlékezve - svájci zászlókat is lengettek.

MTI nyomán - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.