Nem fizeti ki a bírságot Dániel Péter

Dániel Péter Izraelbe költözött és nem fizeti ki a büntetését – ezt maga az ügyvéd írta Facebook-oldalán.

„Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy korábbi ígéretemhez híven Izraelbe távoztam, végleges letelepedési szándékkal. A magyar államot egyelőre nem tekintem törvényes és legitim jogállamnak, ezért semmilyen bírósági, hatósági döntést, határozatot magamra nézve kötelezően nem ismerek el, semmilyen idézésnek és felszólításnak nem teszek eleget, illetve Magyarországon sem adót, sem semmiféle bírságot nem fizetek addig, ameddig az Orbán-kormány "uralkodik". Ennek oka a magyar kormány nyílt demokrácia rombolása, jogsértései, valamint a szélsőjobboldal megerősödése. Shalom!”

Ahogy azt kedden megírtuk a Népszava információi szerint az ügyvéd és családja Tel-Avivban fog élni.

Dániel Péter ősszel jelentette be, hogy az ellene indított "antiszemita támadások" miatt elhagyja az országot, s akár még az izraeli seregben is polgári szolgálatot vállal.

A Magyar Nemzet ugyanakkor rámutat: a felfüggesztett ügyvéd ellen több eljárás is indult. Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő például rágalmazási pert indított ellene. Decemberben megváltoztatta a siófoki bíróság ítéletét, s megrovás helyett kétszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék tanácsa Dániel Pétert, aki májusban vörös festékkel öntötte le a kereki Horthy-szobrot.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.