Jobbik: “A siker továbbra is láthatatlan”

lathatatlanA Jobbik szerint a kormány állandósult sikerpropagandát folytat, azonban ez a „siker láthatatlan” és továbbra is csak arra koncentrál, hogy eleget tegyen az Európai Unió elvárásainak.

Ahogyan Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként fogalmazott, a „siker láthatatlan” – közölte Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A jobbikos politikus úgy fogalmaz: bár a kormány állandósult „sikerpropagandát folytat”, a magyar emberek életszínvonaluk és kilátásaik „folyamatos romlásával szembesülnek”. A kormány továbbra is csak arra koncentrál, hogy egyrészt eleget tegyen az Európai Unió elvárásainak, másrészt kommunikációs színtéren arathasson győzelmet – mutat rá közleményében Volner.

A magyar gazdaság óriási strukturális problémákkal küzd, ezekről a kormány igyekszik hallgatni – szögezi le a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Úgy véli nyilvánvaló, hogy a magyar reálgazdaság megerősítése, az EU-n kívüli piacok megszerzése és a magyar ipari, illetve mezőgazdasági termelő kapacitások megerősítése nélkül csupán államháztartási szigorral nem lehet eredményeket produkálni. Ezt a jelek szerint sem Matolcsy Györgynek, sem Varga Mihálynak nem sikerült megértenie – teszi hozzá.

Volner János szerint azonban látható az is, hogy a Magyarország ellen túlzottdeficit-eljárást folytató Európai Unió „éppen a jelenlegi diktátumaival kényszeríti bele a prociklikus gazdaságpolitikába a magyar kormányt.” Ennek eredményeképpen a magyar állam a jelenlegi gazdasági válság során nem érdemi hatású gazdaságélénkítő intézkedéseket hoz, hanem éppen ellenkezőleg: a magyar lakosságot és az üzleti szférát sújtja évről évre egyre komolyabb megszorításokkal, ezáltal is elmélyítve a gazdasági és szociális válságot – fogalmaz közleményében a Jobbik politikusa.

Hozzáteszi: A ma bemutatott konvergenciaprogram az elmúlt évek folyamatos kormányzati hurráoptimizmusán alapul.

Volner János a tavalyi csaknem 2 százalékos GDP-csökkenéssel igazolja, hogy a „Fidesz által becsült értékek rendszeresen eltértek a valós adatoktól”. A költségvetési hiánycélt is „csak rendkívüli intézkedésekkel, így a magán-nyugdíjpénztári vagyon elköltésével, zárolással, tartalékolással, azaz megszorításokkal voltak képes teljesíteni.”

A Jobbik továbbra sem a Fidesz-kormány által folyamatosan tagadott megszorításokban látja a megoldást, hanem a tudatos és szakszerű gazdaságfejlesztési lépésekben, amelyek elhozhatják az ország számára a fenntartható és érzékelhető növekedést, az emberek életszínvonalának javulását – zárul a a Jobbik frakcióvezető-helyettesének közleménye.

 

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.