Elözönlik Budapestet a Moszad ügynökei?

moszadA Zsidó Világkongresszus miatt Magyarországra érkeztek az izraeli terrorállam titkosszolgálatának, a Moszadnak az emberei. A magyar titkosszolgálatok együttműködnek velük.

Ahogy már az Alfahír beszámolt arról, május elején Budapesten tartja tisztújító közgyűlését a Zsidó Világkongresszus. Az alelnöki posztra Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját is jelölték.

A Zsidó Világkongresszus küldetési nyilatkozata szerint a szervezet keresi a módját, hogy “növelje a zsidó közösségek közti szolidaritást világszerte, elismerve Izrael állam központi szerepét a zsidó identitás kapcsán és erősítve a zsidó közösségek és a zsidó diaszpórák és Izrael közti kapcsolatokat.”

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a kongresszust nem Jeruzsálemben tartják. Bár akár számos nemzetbiztonsági kockázatot is felvethet, hogy egy idegen állam, befolyásos idegen szervezete mit keres Magyarország szívében, illetve milyen további kockázatot jelent Izrael állam erőszakszervének, a Moszad ügynökeinek a megjelenése, az sem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerülhet Magyarország számára a Zsidó Világkongresszus biztosítása.

Titkosszolgálati vezetők részvételével kezdődött meg a múlt héten a Zsidó Világkongresszus (WJC) biztonsági előkészítése – írta az Index, melynek információi szerint a Belügyminisztérium és az összes hazai titkosszolgálat képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyre az izraeli titkosszolgálat, a Moszad is elküldte saját embereit.

A közgyűlésre Ronald S. Lauder és Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke meghívta a kormányfőt is. Orbán Viktor elfogadta a meghívást.

 

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.