Öngyilkos lett, mert megerőszakolták

Egyre több nők elleni szexuális támadás kap publicitást. Az esetek a világ minden táján óriási felháborodást váltanak ki. Ami nem csoda, hiszen egy ilyen támadás helyrehozhatatlan károkat okozhat.

Négy osztálytársa megerőszakolta Rehtaehot, a 17 éves tinilányt. Az elkövetők még mindig szabadlábon vannak – írta a Blikk.  

A támadók tettüket meg is örökítették, a fotókat az iskolában terjesztették, a lány pedig öngyilkosságba menekült a folyamatos megaláztatások elől.

Rehatehot nem fedte fel a támadói nevét, az Anonymous névre hallgató internetes hackertársaság azonban nem hagyja annyiban a dolgot, lebuktatja az elkövetőket.

A csoport internetes oldalak feltörésével megtalált kettőt a négy erőszaktevőből, és ígérete szerint a másik két támadót is levadássza, majd a nevüket tudatja a rendőrökkel. Rehtaeh Parsons 15 éves volt, amikor egy házibuliban négy osztálytársa megerőszakolta őt. Az aktus közben több fotót is készítettek róla, amelyeket később az iskolában mutogattak, és az internetre is feltöltöttek. Az osztályközösség ahelyett, hogy megvédte, vigasztalta volna a lányt, fékevesztett gúnyolódásba, mocskolódásba kezdett, folyamatosan piszkálták, megalázták.

Rehtaeh kénytelen volt otthagyni az iskolát, s családjával el is költözött, de a lelki sebek gyógyíthatatlannak bizonyultak – közölte a Blikk.

 A lány múlt hét csütörtökön felakasztotta magát a fürdőszobában. Bár még élt, amikor megtalálták, az oxigénhiány miatt agyhalott lett, szülei vasárnap döntöttek úgy, hogy lekapcsolják a létfenntartó gépekről. Mivel a négy fiút, akik közvetve a haláláért okolhatók, nem büntették meg, az Anonymus csoport úgy döntött, megkeresi a neten az elkövetőket.

Öten megerőszakolták, majd átmentek rajta kisbusszal

A nők ellen elkövetett erőszak különösen nagy publicitást kap napjainkban. Indiában például óriási tüntetések voltak, miután egy erőszakos bűncselekmény következtében meghalt egy fiatal nő. Az elmúlt időszakban egyébként több hasonló eset is történt az országban. Márciusban az India középső részén fekvő Madhja Prades tartományban megtámadtak egy svájci házaspárt. A pár biciklitúrán vett részt, és egy erdő közelében sátrat vert Datia körzetében. Éjszaka botokkal felfegyverzett férfiak támadták meg őket. Megverték a férfit, majd egy fához kötözték, a nőt pedig megerőszakolták. A támadók elvitték a házaspárt értékeit.

Januárban egy 29 éves nőt erőszakoltak meg India északi részén. Az áldozat autóbuszra szállt, hogy a férje családjához utazzon az észak-indiai Pandzsáb államba. Amritszár város közelében egy házba hurcolták erőszakkal, majd a busz sofőrje és öt férfi megerőszakolta. A brutális cselekmény után a fiatal nőt kirakták az út mentén, nem messze attól a falutól, ahol a férje szülei élnek.

December közepén egy 23 éves orvostanhallgató lány a Pi élete címűt filmet nézte meg Delhi dél-nyugati részén egy bevásárlóközpontban. Innen indultak haza egy kisbusszal barátjával Delhi másik felén lévő otthonukba. A kisbusz vezetője és további öt férfi azonban a lányt brutálisan összeverte egy vasrúddal, majd miután a lányt levetkőztették és megerőszakolták, barátjával együtt kilökték az útra. A súlyos belső sérüléseket szenvedett lány később belehalt sérüléseibe.

Súlyos sérüléseket szerzett a 20 éves lány

Hazánkban is megrettentette a közvéleményt néhány napja a pécsi polgármester lányát ért brutális támadás. A 20 éves áldozatnak sikerült védekeznie, de súlyos sérüléseket szerzett, eltört az arc- és orrcsontja, megverték, ruháit szétszaggatták. Bár korábban napvilágra hoztak olyan híreket, hogy a férfit  állítólag elkapták, később kiderült, mégsincs meg, azóta is nagy erőkkel keresik a bűnözőt. A fideszes politikus lányának megtámadása pont azon a napon történt, melyen ítéletet hoztak a néhány hónappal ezelőtt Pécsett megerőszakolt és meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata feltételezett gyilkosa, P.László ügyében. A cigány férfi életfogytiglani fegyházbüntetést kapott.

Nemi erőszak: helyrehozhatatlan károk

A nemi erőszak szörnyű, rettenetes és romboló hatású az áldozat lelki egészségére nézve – közölte egy szakember egy nemi erőszakkal kapcsolatos fórumon. A pszichológus hozzászólásából az is kiderül: az ilyen típusú bűncselekmény helyrehozhatatlan károkat okozhat egy nő lelkében.  A szakemberek azt ajánlják, este lehetőleg kivilágított helyen kell közlekedni, a kései hazatérés esetén baráti kíséret vagy taxi igénybevétele javallott- írta a HVG. Hozzáteszik: ha gyanús követőt észlel valaki, legalább mobilon álljon kapcsolatban egy személlyel, akit vészhelyzet esetén tudósíthat. Ha megtörténik a baj, akkor pedig ruhaváltás és tisztálkodás nélkül kell felkeresni egy orvost, hogy a bizonyítékokat rögzíteni tudják.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.