Brutális szexuális támadás érte Páva Zsolt lányát

Pénteken hajnalban megtámadták a pécsi polgármester lányát, sikerült védekeznie, de súlyos sérüléseket szenvedett.

Páva Zsolt lánya egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé hajnalban, amikor szexuális zaklatás szándékával támadta meg egy férfi. A pécsi polgármester 20 éves gyermeke védekezett, így megakadályozta „a legrosszabbat, ami nővel történhet”, azonban súlyosan megsérült – írta a bama.hu. A fiatal lány arc- és orrcsontja eltört, teste több pontján is zúzódást szenvedett, ruháit szétszaggatták. Rendőrségi forrásból úgy értesültünk az elkövető cigány volt. A rendőrség a tettest még nem fogta el.

A támadó 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas, kerek formájú, szakállas, vagy borostás arcú, barna hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, bőrkabátot, narancssárga színű, zipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú fekete színű cipőt viselt - írták a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság oldalán.

A rendőrség kéri, hogy aki a személyleírás, vagy a térfigyelő kamerák által készített felvétel alapján a támadót felismerni véli, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Mára virradó hajnalban brutális támadás érte a 20 éves kislányomat Pécsett. Barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog, a belvároson keresztül – írta Páva Zsolt közleményében. Az úton egy férfi követte, próbált vele szóba elegyedni, de ez nem sikerült. Majd ezt követően szexuális zaklatás szándékával megtámadta a lányomat, aki szerencsére képes volt védekezni, így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet. Védekezés közben azonban nagyon súlyosan megsérült. A támadó eltörte az arccsontját, az orrát, szétszaggatta a ruháit, testén számos zúzódás található. Jelenleg is kórházi ápolásra szorul – közölte a polgármester.

„Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető. A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy a családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is. Egyúttal arra kérek minden újságírót, tanusítson önmérsékletet, hagyja, hogy gyermekünk a média jelenléte nélkül gyógyulhasson. Mint édesapa, arra kérem Önöket, ne a "szenzációt" keressék ebben az ügyben, hanem az emberséget, amelyre most gyermekemnek a legnagyobb szüksége van” – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek szerint a tavaly nyáron elkövetett gyilkosság nem volt elég figyelemfelkeltő és elrettenő hatású. Páva Zsolt lányának megtámadása pont azon a napon történt, melyen elítélhetik a néhány hónappal ezelőtt szintén Pécsett megerőszakolt és meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata feltételezett gyilkosát, P.Lászlót.

Orbán Viktor hatalomra kerülésekor megígérte, két hét alatt rendet tesznek, úgy tűnik azonban, Pécsen semmi nem változik. Annak ellenére, hogy a tavalyi tragédia után avval nyugtatták a pécsieket, hogy minden rendben, vigyáznak rájuk. Úgy látszik, még mindig nem eléggé...

bama.hu – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.