Obama emberei Bajnaiék mögött

Bajnaiék felvették a kapcsolatot az Obamát kormányra segítő céggel, akik már most is segítik az Együtt 2014-et.

Amerikai jogvédők adatvédelmi szörnyszülöttnek tartják a Barack Obama kampányában kiépített gigantikus adatbázist. Ez pedig azért érdekes Magyarország számára, mert az Együtt 2014 Facebook-oldalával kapcsolatos adatvédelmi polémia csak ködfüggöny, ami mögött az amerikai elnököt 2012-ben győzelemre segítő kampány itthoni alkalmazása sejlik.

A lap szerint Bajnai Gordon körül például feltűnt az online adományok gyűjtésére, támogatói hálózatok kiépítésére szakosodott massachusettsi NGP VAN Inc., ami az Obama-csodakampány egyik legfontosabb alvállalkozója volt.

Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 társelnöke a Heti Válasznak elmondta: amerikai útján találkozott az NGP VAN vezetőivel, de szolgáltatásuk számukra túlságosan drága. Azt állítja ezért nincs szerződés vagy közös munka.

Mint ismert, a Bajnai-párt 95 ezer rajongót felmutató Facebook-oldala miatt szólalt meg a minap Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke technikai jellegű aggályok mellett egy lényegi pontban emelt kifogást a párt Facebook-profil felhasználói szerződése ellen. „Az állampolgárok pártállására vagy politikai véleményére vonatkozó különleges adatok Európai Gazdasági Térség-tagállamokban vagy harmadik országban működő adatfeldolgozónak való továbbítása súlyosan veszélyezteti az érintettek személyes adatokhoz fűződő jogát”, ugyanis nem garantálható az információk biztonsága.

Az elmúlt hetek kormányellenes megmozdulásai azt bizonyítják, hogy az abban részt vevő “civil” szervezetek és az őket támogató Bajnai-féle választási szövetség lépésről lépésre követi az amerikai Saul Alinsky által kidolgozott technikákat – írta korábbi számában a Magyar Nemzet. A cikk szerint a radikális nézeteiről ismert gondolkodó 12 szabálya közül már jó néhányat a gyakorlatban is kipróbáltak az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség bázisát mozgató demonstrációkon.

Bajnaiék meglehetősen sok támogatást kapnak Amerikából. Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett rá, hogy Charles Gati, Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter bizalmasa tavaly januárban egyik lapinterjújában azt mondta, Magyarország ellen demokratikus és nem demokratikus eszközöket is bevetne a magyar kormány megdöntésére. A Külügyi bizottság alelnöke hozzátette, ez azután látott napvilágot, hogy Hillary Clinton elküldte Magyarországot fenyegető levelét.  Charles Gati felvázolta azokat a demokratikus és nem demokratikus eszközöket, amelyeket Magyarország ellen bevetne, és ebben megdöbbentő módon az egyik ilyen pont a polgárháború eshetőségének a felvetése.


„Ez Magyarország szempontjából aggodalomra ad okot, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy az Egyesült Államok nyílt katonai beavatkozás mellett nagyon gyakran alkalmazta már a titkosszolgálatok felhasználásával a puccsot és a kormányok megdöntésére irányuló tevékenységet. Ezt láthattuk Ukrajnában, Grúziában, ahol az Egyesült Államok- nyílt titok- a CIA segítségével kormányok ellen szervezett puccsot és polgárháborús helyzetet eredményezett”- emelte ki Gyöngyösi Márton. Hozzátette: azért lehet fenyegetésnek venni Charles Gati kijelentését, mert köztudott, hogy a Clinton család barátja, Hillary Clinton főtanácsadója és tevékenyen segítette Clinton elnök munkáját is.

A Hillary Clinton hátországának tekinthető amerikai alapítvány az egyik külföldi támogatója Bajnai Gordon Haza és Haladás nevű alapítványának.

Heti Válasz - mno.hu - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.