Nem ússza meg az életfogytiglant Péntek?

Ma nyújtja be a bíróságnak az új tanúvallomását rögzítő hangfelvételt Péntek László ügyvédje, Sólymos Sára, aki szerint nem biztos, hogy a CD becsatolása bármilyen fordulatot hoz védence ügyében – írta a Bors. 

A védő a lapnak elmondta: a bíró dönthet úgy, hogy kivizsgálja a felvételen elhangzottakat, de úgyis, hogy a bizonyítási eljárás már lezárta és figyelmen kívül hagyja a CD-t.

Sólymos úgy gondolja pénteken megszületik az ítélet. Azt is elmondta: a vádiratban az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri. Az ügyvéd szerint reális lehetőség, hogy Péntek a legsúlyosabb büntetést kapja, állítólag fel is készült arra a lehetőségre, hogy élete végig rácsok mögött lesz.

Péntek László 5-15 évvel megússza vagy életfogytot kap. Előbbi az emberölés alapesetéért, utóbbi a minősített esetért jár. A vádlottnak fontos, hogy bizonyítsa, Katát előzőleg is ismerte, és a fiatal nő szabad akaratából ment el vele. Nem véletlenül hangoztatta a bíróságon, hogy létesítettek szexuális kapcsolatot már korábban is.

Péntek csak így védheti ki az emberölés minősített esetét, azaz hogy aljas indokból gyilkolt. A mostani ítélet nem lesz jogerős. Így a vádlott számára továbbra is él a remény, hogy másodfokon hatályon kívül helyezik az ítéletet. 

Az elsőfokú eljárás során számos ellentmondásra derült fény. Az első tárgyalási nap tanúk meghallgatásával kezdődött, a bíróság előtt vallott többek között Bándy Kata édesapja, volt vőlegénye, barátnői, P.László édesanyja, volt élettársa és unokatestvére. Mindannyian azt állították, hogy egyik fél sem mesélt nekik arról, hogy egy új nő/férfi lépett volna az életébe. Bándy Kata épp egy hosszú és komoly kapcsolat után volt, a gyilkosság előtt körülbelül egy hónappal költözött vissza a lakásába. A házban lakott egyik legjobb barátnője, aki a tárgyaláson határozottan állította, hogy az estéiket együtt töltötték Bándy Katával, tehát a fiatal nő eszerint nem találkozgathatott P.Lászlóval. Ellentmondás van abban is, hogy P.László bódult állapotban volt-e a gyilkosság alatt, rokonai szerint ugyanis nem szokott inni, unokatestvére pedig azt mondta, hogy jóval a történtek előtt elszívtak minden drogot, így P.Lászlónak nem maradhatott estére.

Talán a legfontosabb kérdés, hogy egyedül ölt-e P.László, hiszen Bándy Kata holtestének megtalálása után a szakértők több személy DNS-ét azonosította a fiatal nő körme alatt. Sőt a rendőrség az események után több kőrözött személyről jelentett be sajtótájékoztatót, majd az eseményen már csak P.Lászlóról beszéltek.  "Egyedül viszem el a balhét" – ezt elfogása utáni beismerő vallomásában mondta a férfi. Édesanyja szerint azonban fenyegetés hatására mentegetheti társait, s immáron több tanúvallomás is azt feltételezi, hogy mások is részt vehettek Kata meggyilkolásában. Egy fiatal férfi kijelentette, hajnali kettő után látta Katát, majd nem sokkal később sikítást hallott. A lány állítása szerint azt kiáltotta: "engedjetek el, ne csináljátok!" A férfi ezt követően néhány másodpercig tartó nyöszörgést, végül két ajtócsapódást hallott, majd néhány perc múlva egy sötét színű autó, "talán egy Audi" kanyarodott ki, és lassan végighajtott az utcán. A bűntény helyszínének közelében lévő benzinkúton dolgozók egyértelműen azonosították Pénteket, akinek cigivásárlás közben csörgött a telefonja, felvette és azt mondta: én már itt vagyok a benzinkúton, jöhetsz értem.

Bándy Kata boncolását végző szakértő elmondta, a holttesten 19 külsérelmi nyomot azonosítottak, halálát kézzel való megfojtás okozta. Ezek egy része akkor keletkezett, amikor megragadták, számos sérülést pedig a szakértő szerint egyértelműen szexuális jellegű erőszakoskodás okozott.

Bors - alfahir.hu

 

 

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.