Méteres hó miatt bénult meg az ukrán főváros

Hirtelen jött többnapos hóvihar miatt bénult meg Kijev élete a hétvégén. Közel egyméteres hó hullott az ukrán fővárosra.

Hirtelen jött többnapos hóvihar miatt bénult meg Kijev élete a hétvégén. Közel egyméteres hó hullott az ukrán fővárosra, amelynek eredményeként az út közepén elakadt járművek, teljesen lefagyott villamossínek, és kisiklott villamosok akadályozták a forgalmat.

A rendkívüli hóhelyzet miatt hókotró felszereléssel indultak útnak a traktorok, amelyek nem túl nagy sikerrel, de valamennyire megtisztítottak az utakat. A város buszközlekedése leállt, a villamosok az utakon vesztegeltek, és a taxisok is csak ritkán indultak útnak.

A hóesés miatt nem csak a város elhagyatott részein állt meg az élet, hanem a városközpontban és a turisták által gyakran látogatott helyeken is. Az elnöki palotától egy utcányira is hóval befedett járművek álltak napok óta az út szélén. A tulajdonosok sokszor csak egyzerűen otthagyták járműveiket, és gyalog indultak útnak. Egyes részeken a helyiek elővették snowboardjaikat és sífelszereléseiket, hogy a város utcáin sportoljanak.

A repülőtéren járatok maradtak ki, vagy késéssel indultak a WizzAir Budapestről érkező egyik járata két napja vesztegelt a repülőtéren, mire hazajutott. Vasárnap kora délutánra a repülőtéri közlekedés helyreállt, azonban a város élete bénult maradt, de a mai időjárásnak köszönhetően a helyzet javulófélben van.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/meteres_ho_miatt_benult_meg_az_ukran_fovaros