„Legyünk csak kétezren, de egyszerre dobbanjon a szívünk!”

Mészáros István az Új Magyar Gárda főkapitánya. Nemrég még élet és halál között lebegett, de mára már szinte teljesen meggyógyult, hiszen a gárdisták összefogtak és példátlan mennyiségű vért adtak neki.

Mészáros István az Új Magyar Gárda főkapitánya. Nemrég még élet és halál között lebegett, de mára már szinte teljesen meggyógyult, hiszen a gárdisták összefogtak és példátlan mennyiségű vért adtak neki.

Mészáros IstvánHosszú ideje nem volt főkapitánya az Új Magyar Gárda Mozgalomnak, de március 2-án Solton a szervezet megyei vezetői megválasztották a Gárda első emberét, Mészáros Istvánt- írt korábban Vona Gábor facebook – bejegyzésében.

A gárda új főkapitánya néhány hónappal ezelőtt még élet és halál között lebegett, ahonnan többek között a gárdisták tömeges véradása mentette ki.

„Karácsony előtt volt az első életmentő műtétem, amikor egy belső vérzés miatt a mentő beszállított a bajai kórházba, ahol azonnal meg is műtöttek. Ez sajnos nem járt teljes sikerrel, ezért körülbelül 10 nap múlva újból megoperáltak. A családom intézett egy felhívást egy közösségi oldalon, melyben arra kérték az embereket, hogy aki tud, adjon vért. Ennek híre eljutott a bajtársaimhoz is, hogy sürgősen vérre van szükség nagy mennyiségre. Néhány napon belül több mint 1000 fajtaazonos egység gyűlt össze, tehát megközelítőleg 4000 személy adott vért. A kórházban, amikor ennek híre ment, először megdöbbentést váltott ki az orvosokból, majd a legnagyobb elismeréssel szóltak a példás összefogásról” – meséli portálunknak Mészáros István, aki azóta már jobban van és állítja, a rengeteg segítség óriási lelkierőt biztosított gyógyulásához.

A kórházi ágyon rengeteget gondolkodott Mészáros István, és úgy érezte, meg kell hálálnia azt, hogy társai megmentették az életét, ezért eldöntötte, ha felkérik, elvállalja a főkapitányi pozíciót.

„Én a bajtársakkal vértestvérségi szerződésben vagyok, hiszen rengeteg vért kaptam tőlük”- mondja portálunknak Mészáros István.

Kinevezésekor a főkapitány kijelentette, nagyobb figyelmet fog fordítani a fegyelemre, a képzettségre és a felkészültségre.  „A fegyelmezettség és az összetartozás eddig is megvolt, de nekem más elvárásaim vannak. Én egy bizonyos nívót szeretnék meghatározni, a fegyelem arra vonatkozik, hogy akármilyen megmozdulásunk van, ott a megjelenésünk csakis a legnagyobb rend mentén valósulhat meg. Mindenhol meg fogom követelni, hogy gárdistához méltóan viselkedjenek a tagok.”

„A család után mindenekelőtt és mindenekfelett a gárda. Úgy tekintek a bajtársaimra, mint a nagycsaládomra” – hangsúlyozza az új főkapitány. Mészáros István gyógyulásában nemcsak a családja, hanem a nagycsaládja is óriási szerepet játszott.

A gárda nem több és nem kevesebb annál, mint „egy szándék egy akarat”- emlékeztet a szervezet jelmondatára Mészáros. „Amikor mi megjelenünk, demonstrálunk és megmozdulásokon veszünk részt, annak figyelemfelkeltő hatása van. Nem szeretnénk, ha még csak a gyanúja is felmerülne annak, hogy mi az erőszak-monopóliumra törekszünk.”

Mészáros István azt várja el a gárda egy-egy tagjától, hogy szívében-lelkében magyar legyen és a lehetőségeihez képest tegyen a nemzetért. „Legyünk csak kétezren, de annak a kétezer embernek együtt dobbanjon a szíve”- közölte a főkapitány.

Mészáros István céljai között szerepel, hogy az egység minél előbb létrejöjjön. „Egy olyan mozgalom élén szeretnék tevékenykedni, ami egyre jobban kiterjed, amit egyre jobban magáénak érez minden magyar ember. Szeretném, hogy ráébredjenek a honfitársaim, hogy tulajdonképpen kik is vagyunk és mit is akarunk tenni. Tehát sem többet, sem kevesebbet nem akarok, csak azt, hogy tisztességben hagyjanak minket végezni a munkánkat, mert biztosítok mindenkit arról, hogy jogkövető magyar állampolgárok vagyunk” – közölte végül a főkapitány.

Sinkovics Szilvia – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/legyunk_csak_ketezren_de_egyszerre_dobbanjon_a_szivunk