Orosz meteor: több száz sérült lehet

Az orosz belügyminisztérium tájékoztatása szerint mintegy 150-en sérültek meg péntek hajnalban, amikor egy meteor csapódott be Cseljabinszk régióban.

Az orosz belügyminisztérium folyamatosan változó tájékoztatása szerint több százan sérültek meg péntek hajnalban, amikor egy meteor csapódott be Cseljabinszk régióban.


A sajtószolgálat úgy tájékoztatta az Itar-Tass orosz hírügynökséget, hogy a délelőtt folyamán mintegy 150 ember jelentkezett orvosi ellátásra a dél-oroszországi Cseljabinszk környékén. Ezt a hírt később módosították, s jóval több sebesültről, köztük három súlyos sérülésről számoltak be.

Az Ural hegység déli részén található városban nem okozott súlyos gondot a meteor. Az Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának tájékoztatása szerint az összes közüzemi, energia- és kommunikációs hálózat megfelelően működik. A vasúti és légiközlekedést sem zavarta meg a meteorit – olvasható a társa közleményében.

Súlyosabb kár ért egy cinküzemet, amelynek teteje és egyik oldalfala a hangrobbanás miatt beszakadt.

A meteor valószínűleg 10 kilométeres magaságban felrobbant, és több darabra eset szét. Hivatalos források szerint a meteorit egy darabja Szatkinszk körzetében a földbe csapódott.

Képgaléria a becsapódásról (további képekért látogasson el ide)

MeteorMeteorMeteorMeteor

Az összedőlt üzem

MeteoritMeteori



Article source: http://barikad.hu/orosz_meteor_tobb_szaz_serult_lehet-20130215