Ébredezik a kómából Bejrút mészárosa

Jelentős agyi tevékenységet észleltek egy minapi MRI-vizsgálat során a hét éve kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfőnél.

Jelentős agyi tevékenységet észleltek egy minapi MRI-vizsgálat során a hét éve kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfőnél – közölték vasárnap izraeli idegspecialisták.

A beér-sevai Ben Gurion Egyetem közleményben tudatta, hogy idegspecialista orvoscsoportja és a Szoroka Kórház képalkotó diagnosztika osztályának vezetője, valamint a Los Angeles-i Egyetem idegspecialistája, Martin Monti kétórás vizsgálatot végzett a volt kormányfőn, aki továbbra is mély kómában van.

Az orvoscsoport a családjáról készült képeket mutatott Saronnak, és felvételről lejátszották neki a fia hangját, továbbá érintéses stimulációt alkalmaztak, miközben speciális agyi képalkotó diagnosztikai vizsgálatnak vetették alá. Az egyetem szerint “jelentős agyi tevékenységet” észleltek a paciensnél.

A 84 éves Ariel Saront, aki 2006. január 4-én esett kómába agyvérzés következtében, csütörtökön szállították át a tel-avivi Tel-Hasomer kórházból a Szorokába a mágneses rezonancia vizsgálatra. Fiai az életben tartása mellett döntöttek. Az izraeli jobboldal egykor emblematikus vezetőjénél eddig nem tapasztalták az ébredés semmilyen jelét.

Áriél Sáron egykori izraeli hadügyminiszter, később miniszterelnök volt az 1982-ben Izrael által kirobbantott első libanoni háború kezdeményezője és levezénylője. Sáron felelős az akkor legyilkolt, lebombázott több tízezer libanoni polgári személy, köztük a Bejrút melletti Szábrá és Sátillá, valamint más palesztin menekülttáborok ártatlan civil lakosainak lemészárlásáért. Mint ismert, a háborús bűnös Sáron és az izraeli hadsereg tisztjeinek tudomásával több ezer fegyvertelen palesztint gyilkoltak halomra Izrael szövetségesei, a keresztény falangisták. Sáron személyes felelősségét egyértelműen megállapította a nemzetközi és az izraeli demokratikus erők követelésére fölállított izraeli Káhán-vizsgálóbizottság.

(A fénykép nem Saront, hanem egy róla készült viaszbábut ábrázol.)

MTI, kuruc.info – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/ebredezik_a_komabol_bejrut_meszarosa-20130127