A Jobbik kezdeményezi annak vizsgálatát, hogy a Gyulai Húskombinát miként jutott el a véleményük szerint számos ellentmondást rejtő privatizációtól a megszűnés határáig.
A Jobbik kezdeményezi annak vizsgálatát, hogy a Gyulai Húskombinát miként jutott el a véleményük szerint számos ellentmondást rejtő privatizációtól a megszűnés határáig.
A Jobbik kezdeményezi annak vizsgálatát, hogy a Gyulai Húskombinát miként jutott el a véleményük szerint számos ellentmondást rejtő privatizációtól a megszűnés határáig – közölte a párt pénteki délutáni gyulai sajtótájékoztatóján Gajdos Attila megyei alelnök és Szabó Ferenc helyi alelnök. Mindketten üdvözölték, hogy a kormány az önkormányzaton keresztül segíti a helyi húsipar újjászervezését, ugyanakkor jelezték, figyelni kívánnak arra, hogy a pénz biztosítsa az új cég hosszú távú, eredményes működését.
Gajdos Attila emellett szorgalmazta a hústermékek áfájának csökkenését, hiszen azok megítélése szerint alapélelmiszernek számítanak. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy szükség lenne a belső kereslet, a belső fogyasztás élénkítésére.
Kiemelte, jelenleg hazánkban a növénytermesztés tizenötször annyi támogatást kap, mint az állattenyésztés. A súlyos aránytalanságot minél előbb orvosolni kell a tenyésztők, illetve az egész magyar húsipar érdekében – fogalmazott a megyei alelnök.
beol.hu – barikad.hu
Article source: http://barikad.hu/megvizsgalna_a_jobbik_hogy_miert_bukott_el_a_huskombinat-20130127