A "másik" Magyarország

Frei Tamás : A sors keze van benne, mondaná az egyik barátom, aki szerint soha semmi nem történik véletlenül.

A napjaim most nagyon intenzív írással telnek, készül a “2015”, és tegnap épp egy Magyarország dilemmáiról, lehetőségeiről szóló párbeszédhez jutottam. Azt nem árulnám el, hogy ki is Krisztina, akinek a szájából ezek a mondatok elhangzanak 🙂 de talán így, önmagában is érdekes lehet ez a pár sor, főleg annak a videónak a kapcsán, amit meg szeretnék osztani veletek.

Íme tehát az idézet a leendő regényből:

“1920-ban két út állt a magyarok előtt. Pont úgy, mint 2010-ben. Vagy összekapaszkodnak, zárják a soraikat, újra izmosodó Magyarországot akarnak, a múltba, a letűnt nagyságba révednek, abból erőt merítenek, egységesednek, kierőszakoltan egy hangon, egy irányba húznak, és aki nem áll be a sorba, azt lelökik a szakadékba, vagy… – Krisztina óvatos mozdulattal a homoksárga bársonykanapéra tette a ködbe vesző Erzsébet híd fotóját – …vagy újragondolnak és újrakezdenek mindent. Tehetségesen, mozgékonyan, haladó szellemben kitalálják, és a nulláról felépítik a kisebb, de okosabb, a leckékből okuló Magyarországot. Ahol sokféle hang és kétség létezik, mert tudják jól a félresikerült múltjukból, hogy vitákban, kétségben az erő. Egységben az erőszak!”

Nos, pár órával azután, hogy ezt leírtam, elküldtek nekem egy videót, ennek az idézetnek a második feléhez illő, tehetséges, lendületes, magukat kitaláló, korszerű fiatalok, a “másik” Magyarország – hogy a regénybeli Krisztinát idézzem.

A lenyűgöző, ötperces videón, amit az egyik legnevesebb amerikai youtube videós Devin Graham készített a Face Team csapatát lehet látni, gyönyörű felvételeken, Budapest legragyogóbb arcával. 

Article source: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2013/01/a-masik-magyarorszag-ideje-nekunk-is.html