Szigethalmon demonstrál a Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom demonstrációra hív minden embert, válaszul a Szigethalmon, szilveszter éjjelén történt brutális eseményre.

Válaszul a Szigethalmon történt döbbenetes eseményre, demonstrációt tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom ma délután. A rendezvényen beszédet mond Volner János, a párt alelnöke, Császárné Kollár Tímea, a párt Pest megyei elnöke, Lupa János szigethalmi elnök és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak község polgármestere is.

A beszédeket követően fáklyás felvonulásra kerül sor, mely során a tüntetők a késelés helyszínére vonulnak.

Mint ismert, szilveszter éjszakáján népes család búcsúztatta az óévet Szigethalmon, ám az este kis híján két fiatal sportoló halálával végződött. A pizzériában kitört balhé azért kezdődött, mert a cigányok nem akarták kivárni a toalett előtt várakozó sort. A kitörő verekedésben a megtámadott magyar fiatalok, lévén, hogy többjük képzett élsportoló volt, visszaverték a támadókat – ennek lehetett következménye a gyilkossági kísérlet. A két életveszélyes sérült közül az egyiket, Sávoly Gergőt a támadó cigánybűnöző információink szerint nyolcszor szúrta meg, az egyik megsértette a nyaki artériát, a másik pedig szerencsére épp nem szúrta át a szívburkot. A súlyos sérüléseken kívül szerencsére nem történt nagyobb tragédia.

A cigányok a hely előtt később is halálosan megfenyegették a magyarokat, akiket származásuk miatt becsméreltek, és tanúskodás esetén kilátásba helyezték, hogy meg fogják őket ölni.

Az eset után Vona Gábor a Facebookon jelentette be: “A szilveszteri eset újabb figyelmeztető jel volt. Ez így tovább nem mehet! A Jobbik a közeljövőben demonstrációt fog szervezni Szigethalmon, hogy megmutassuk: nem félünk a cigányterrortól és azt is: ez a mi hazánk, a magyaroké, aminek érvényt is fogunk szerezni.”

demonstráció plakátja

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/szigethalmon_tart_demonstraciot_a_jobbik-20130109