Repülőgép-szerencsétlenség Moszkvában

Kicsúszott a leszállópályáról és egy főútra gurult egy utasszállító repülőgép a Vnukovo repülőtéren. Eddig három halálos áldozatról számoltak be.

Kicsúszott a leszállópályáról és egy főútra gurult szombaton egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép a moszkvai Vnukovo repülőtéren. Az orosz hírközlő eszközök kora délutánig három halálos áldozatról számoltak be.

Az orosz Red Wings légitársaság gépe – a Csehországból érkezett közepes hatótávolságú repülő 210 utas szállítására alkalmas – leszállás közben gördült ki a pálya sávjáról, eközben kigyulladt jobboldali hajtóműve.
    
Az első hírek szerint a fedélzeten tartózkodó tizenkét személy közül ketten súlyosan megsebesültek, de a későbbi jelentések már két, majd három halottról tettek említést.
    
A nyugati hírügynökségek orosz forrásokat idézve egymásnak ellentmondó információkat közöltek. A brit Reuters például a RIA állami hírügynökségre hivatkozva tudni vélte, hogy a főútra gurult gép három darabra tört. Egy másik jelentés szerint a gép egyik darabja csúszott a főútra, emiatt ott részlegesen leállították a gépkocsik forgalmát.
    
Délután még nem volt világos, hogy valójában hány ember is tartózkodott a fedélzeten. Jelena Krilova, a légikikötő szóvivője a Reuters szerint 11 főről beszélt, hozzáfűzve, hogy a balesetnek nincsenek halálos áldozatai. A RIA ugyanakkor a rendőrségre hivatkozva már arról adott jelentést, hogy két ember vesztette életét. A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztérium közlése szerint viszont 12 ember volt a gépen. Némelyik jelentés szerint ők mind a személyzetet alkották, más híradások úgy tudták, csak négy tartozott a személyzethez, nyolcan utasok voltak.
    
Szergej Vlaszov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának moszkvai képviselője az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy a személyzet nyolc tagja volt a gépen, ketten közülük meghaltak, egy embernek a sorsa még nem ismert. A minisztérium nem sokkal ezután azt közölte, hogy hárman haltak meg és négyen sebesültek meg.
    
Mivel a baleset miatt a Vnukovo repülőteret időlegesen lezárták a légi forgalom előtt, délután a Seremetyevo és a Domogyedovo repülőtér fogadta a járatokat.

MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/repulogep_szerencsetlenseg_moszkvaban-20121229