Az MSZP elődei már bemocskolták a Kossuth-címert

Tiltakozik a Kossuth család, amiért az MSZP október 23-án arra szólította fel híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe.

szocA leghatározottabban tiltakozik a Kossuth család, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án arra szólította fel híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt “az új köztársaság megszületésének napjáig” – írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lap felidézi, hogy az MSZP alapítványának rendezvényén Kossuth-címeres kitűzőket is osztogattak a vendégeknek.

Kossuth Lajos legközelebbi leszármazottja, Kossuth László médiajogász a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében családja nevében azt írta: felháborodva olvasta Mesterházy felhívását, amellyel ismét megpróbálják Kossuth Lajos nevét kisajátítani, és az 1849-es Habsburg-trónfosztás jelképét saját érdekeik jelképévé nyilvánítani.

A közlemény szerint az “idegen elnyomás alól való felszabadulás, a magyar nemzet szabadsága jelképének számító címert már bemocskolták e politikai vonalnak az elődei, amikor a bolsevista Tanácsköztársaság ideje alatt elővették, és ennek égisze alatt lövettek főbe, akasztottak fel, irtottak ki számtalan embert”.

A kormányzó leszármazottja szerint a Kossuth-címert az 1848-as szabadságharc óta egyszer használták szellemiségének megfelelően: 1956-ban, amikor a szabadság, az elnyomás elleni közdelem jelképeként tűzték ki sokan – írta a lap.

 

MTI fotó: Szigetváry Zsolt

MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/az_mszp_elodei_mar_bemocskoltak_a_kossuth_cimert-20121031