"El kell választani az építőt a rombolótól" (FRISSÍTJÜK)

A Jobbik rendezvényén ezrek jelentek meg, a DK ellentüntetésén alig ötvenen. Vasárnap Kerecsenden tiltakozik a Jobbik.

A Jobbik a magyarok köz- és létbiztonságáért menetel, a szélsőséges DK a Magyar Élet Menete ellen. A cigányok buszokkal érkeztek Miskolcra ellendemonstrálni.

A Jobbik a miskolci Avasról indítja a Magyar Élet Menetét, ráirányítva a figyelmet a katasztrofális közbiztonsági állapotokra. A rendezvény résztvevői Vona Gábor, a Jobbik elnökének vezetésével vonulnak végig a hírhedt Avas lakótelepen.

Az eseményekről folyamatosan frissülő tudósítással számol be a barikad.hu!


18:49 – A tömeg idő közben több mint ezer fősre duzzadt.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében megköszönte a jelenlévőknek, hogy vállalva a nézeteiket s a magyarságért folytatott harcot, eljöttek a rendezvényre.
Mint mondta, a mai vuilágban már az is bátorság, ha valaki kiáll elvei és magyarsága mellett, hiszen ezért többen pocskondiázzák és támadják.

Vona Gábor visszaidézte az újságírókkal a rendezvény előtt folytatott beszélgetéseit, amelyben azt kérdezték tőle, miért pont Avason tartják a tüntetést. Mint mondta, az ország sajnos bármely tereületén lehetne hasonló demonstrációt tartani, ám a miskolci Avas lakótelep tökéletes példája a cigánybűnüzés sújtotta területnek, ahol a közbiztonsági és az egészségügyi állapotok siralmas helyzetet mutatnak.

Vona Gábor közölte: nem ez az ország egyetlen pontja, ahol hatalmas probléma van a közbiztonsággal, példaként hozva fel Kerecsendet, ahol néhány napja véresre vertek és kiraboltak egy idős házaspárt.

“Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon büntetlenül támadjanak magyar emberekre, ugyanis Magyarország magyaroké, éppen ezért a Jobbik és a hazai nemzeti szervezetek vonulást tartanak jobb közbiztonságot követelve vasárnap Kerecsenden. Jogegyenlőség mellett kötelességegyenlőséget követelünk, csak annak lehet joga, aki a kötelességének eleget tesz, mások jogait tiszteletben tartva éli életét” – mondta a pártelnök.

Vona Gábor kijelentette, nem a cigány emberekkel van a Jobbiknak problémája, hanem azokkal, akik megkeserítik sajátjaik és a többségi társadalom életét.

Felháborítónak nevezte azt, ahogy a hazazi politikai vezető réteg homokba dugja fejét a probléma elől. Példaként említette a Gyöngyöspatáról készült jelentést, amit ha vki úgy olvas el, hogy nem ismeri a tényeket, azt gondolhatná, hogy idős rasszista nénik az éj leszállta után rendre megtámadják a munkában megfáradt jámbor cigányokat.

“Vannak szegény emberek? Vannak. Elmennek lopni, rabolni, ölni? Nem. Nem mi vagyunk rasszisták, hanem azok, akik a magyarságukat megvallókat üldözik, gyalázzák, egy bűnöző réteget pedig védelmükbe vesznek. Rasszis az, aki vörös festékkel önti le nemzeti jelképeinket, azok a cigány vezetők, akik csak pozícióban ülnek, de semmit se törődnek a cigánysággal. Rasszisták azok, akik a mai Magyarországon kialakult tarthatatlan helyzetet továbbra is elhallgatják, támogatják” – hangsúlyozta.

Vona szerint meg kell szüntetni a megélhetési gyermekvállalást, éppen ezért a gyermekek utáni adókedvezmény bevevezését támogatják. Kiemelt jelentőségűnek tartják a szociális kártya rendszerének kiépítését, ugyanis így a megfelelő helyekre kerülnek a pénzek, a szociális bolthálózatban pedig magyar termékeket lehetne vásárolni a juttatásokból, amellyel így munkahelyek is teremthetőek.

“A Jobbik szegregálni akar? Igen, abban az értelemben, hogy szét akarja választani a tisztességest a tisztességtelentől, az építőt a rombolótól” – mondta Vona.

A Jobbik elnöke kiemelt jelntőségűnek tartja a csendőrség felállítását, a cigány-magyar együttélést vizsgáló parlamenti bizottság felállítását és a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőinek büntetésére a halálbüntetés visszaállítását. “Nem fogjuk hagyni, hohgy Magyarországon magyar embrereket büntetlenül támadjanak, kiraboljanak, meggyilkoljanak, az ilyen esetekre rendre felhívjuk majd a figyelmet és személyes jelenlétünkkel szabunk gátat ezeknek az eseményeknek” – zárta mondandóját.

18:12 – Miklós Árpád a BAZ megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője elmondta: az, hogy ma Magyarországon Magyar Élet Menetét kell szervezni, jelzi, hogy az utolsó órában vagyunk. Ám a történelem már bebizonyította: a magyarságot fegyverrel nem lehet elnyomni. 22 év alatt szétlopták az országot, a lakosság jelentős részét pedig a devizahitelek csapdájába taszították. Felszólította a miskolci Fideszt, hogy oldja meg az Avas lakótelep problémáját, vagy ha erre nem képes, akkor adja át az irányítást a Jobbiknak.

18:00 – A Devizarabszolgák miskolci szervezete petíciót nyújtott át az országgyűlési képviselőknek, melyben a hitelek forintosítását és a bankok felelősségre vonását követelik.

17:55 – Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő beszédében elmondta, olyan országban élünk, ahol a bűnözőket demokratáknak, a tisztességes magyar embereket náciknak nevezik. 22 év alatt egyetlen kormány sem törődött igazán a magyarság sorsával.

Miskolcon az emberek korábban megdolgoztak lakásaikért, hiteleket vettek fel rá, ám később sokan elvesztették munkájukat, eladósodtak, ráadásul olyan szomszédokat szabadítottak rájuk, akik nem tudják betartani az együttélés szabályait.

Egyed szerint Magyarország szociális, közbiztonsági és morális válságban van. Amíg a cigánybűnözést nem orvosolják, addig a magyarságnak nem lesz jövője. Véget kell vetni annak, hogy egyesek munkakerülésből, bűnözésből és mértéktelen önreprodukcióból jobban megélnek, mint a tiszteséges magyar emberek.

A Jobbik kormányra kerülése esetén olyan országot szeretne megvalósítani, ahol az boldogul, aki dolgozik. Egyed Zsolt olyan Miskolcot szeretne, ahol tisztességes munkából tisztességesen meg lehet élni, a cigánybűnözők pedig nem jelentenek folyamatos fenyegetést. Egyed hozzátette: az idősek a legkiszolgáltatottabbak, ezért ki kell állni mellettük.

17:33 – Egyes információk szerint az Avas lakótelepen minden háztetőn rendőrök vannak.

17:23 – A boon.hu videója a gyülekező tömegről:


17:16 – Tudósítónk elmondása szerint csúszik a Jobbik rendezvényének kezdése, mert a rendőri vegzálások miatt még késő buszokat megvárják a szervezők.

17:02 – Ferenczi Henrik, az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettese arról tájékoztatott, hogy buszaikat feltartóztatja a rendőrség, vegzálva a gárdistákat. A legdurvább visszaélés a Pest megyéből indult buszukkal történt, melyet rendőrautó vezet fel, és kísér be rendszeresen olyan pihenőhelyekre, ahol más és más rendőrparancsnokságok ügyeletes Pintér-pribékei igazoltatják a magunkfajtákat, az időt húzva, hogy ne érjenek oda a Jobbik miskolci rendezvényére. A visszaélésszerű rendőri intézkedések megakadályozása érdekében törvénymódosítást nyújtott be a Jobbik múlt hónapban, melyet azonban a kormánytöbbség tárgysorozatba sem vett, így napirendre sem kerülhet, hiába rendszeres a rendőrbűnözés e fajtája – tájékoztatta szerkesztőségünket Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

16:57 – Hamarosan megkezdődik a Jobbik demonstrációja, melyen a vegzálások ellenére is már több százan megérkeztek. A jelenlévők között feltűnik több jobbikos politikus is, tudósítónk Zagyva Gyulát, Apáti Istvánt és Egyed Zsoltot is látta. A helybéli tüntetők elmondták: azért érezték fontosnak, hogy megjelenjenek, mert élhetetlenné vált az Avas lakótelep. A cigányok nem képesek beillszkedni, összepiszkítják a lépcsőházakat, terror alatt tartják és esetenként bántalmazzák a magyarokat.

16:50 – A cigányok tüntetésén feltűnt Osztolykán Ágnes és Iványi Gábor is.

16:46 – Vadai Ágnes beszédében elmondta: nem retten meg a Jobbiktól és céljaitól sem tudják eltántorítani. Véleménye szerint a Jobbik nagy segítsége a kétharmados Fidesz, akivel együtt “Nyírőznek”, együtt nevezik hazafiaknak a 2006-os csőcseléket, együtt cigányoznak és tartják rettegésben a demokratikus magyarokat.

16:31 – A Pest megyei jobbikosokat szállító buszt ismét megállították, ezúttal Gyöngyösnél, annak ellenére, hogy a fővárostól egy rendőrautó kísérte végig a buszt. 

A helyszínen tartózkodó nemzetiek elmondták, hogy 20-25 rendőr tartózkodik a helyszínen, mindenkit leszállítottak és úgy negyed óra várakoztatás után ezekben a percekben ismét igazoltatni kezdték őket (dacára annak, hogy ezt egyszer Budapesten már megtették és ismét hangsúlyozzuk, hogy rendőri kísérettel utaztak és nem álltak meg sehol). A jobbikosok szerint az is kérdéses, mikor tudnak tovább indulni, de az már biztos, hogy nem érnek öt órára Miskolcra.

16:10 – A boon.hu beszámolója szerint a cigányok menete nagyjából félezer fősre tehető. A portál munkatársa a demonstrálók között felfedezni vélte Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnökét is.

15:50 – Helyszíni tudósítónk elmondása szerint megérkezett céljához a DK menete. A demonstrálók élén Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselő haladt. Kezükben transzparenst tartanak, melyen ez áll: “Békét! Nyugalmat! Megoldásokat!” Tudósítónk megerősítette a korábban írtakat a gyér létszámra vonatkozóan: a Gyurcsány-párt menetén mintegy 30-50 fő vett részt. A létszámot a szervezők is kevesellik, mint mondták, “ez nagyon sovány”. A hangszóróból közben LL Junior és Nótár Mary szól.

15:25 Eközben a gyurcsányisták… – Lassan csak összehordta őket a szél, megjelent Vadai Ágnes és Molnár Csaba is. A DK miskolci képviselője, Tompa Sándor úgy kommunikálta rendezvényük gyér látogatottságát, hogy „a legelkötelezettebb és legszervezettebb embereink jöttek el.” Közben már úton vannak a Fényi Gyula térre.

15:20 – Közben azt az információt kaptuk, hogy a miskolci Magyar Élet Menete rendezvény gyülekezési pontjánál kb. 50 rohamrendőr jelent meg.

Akadályozzák és vegzálják a Miskolcra tartó jobbikosokat

Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai képviselője telefonon arról számolt be portálunknak, hogy a rendőrök Békés megyében megállítanak minden autót, amelyik a miskolci Magyar Élet Menetére tart. A rendőrök úgy tűnik, hogy rendelkeznek a jobbikosok rendszámaival is és pontosan tudják, hogy kiket kell megállítaniuk. Strifler Attila békéscsabai képviselő az egyik ellenőrzésnél neveket és rendszámokat is látott annál a rendőrnél, amely megállította a járművüket. A jobbikos képviselő úgy látta, hogy az ő neve is szerepelt a listán. Szabóné Kocziha Tünde szerint az is furcsa, hogy a rendőrök közúti ellenőrzésre hivatkoznak, miközben mindenkit leellenőriznek az autóban ülők közül.

A Pest megyei jobbikosokat szintén feltartóztatták a rendőrök, akik kb. 40-50-en körbeállták a tüntetőket szállító buszt az M3-nál. Mindenkit leszállítottak és átvizsgáltak. Legutóbbi információink szerint a jobbikosoknak továbbra sem sikerült elindulniuk.

De kit érdekel a DK? – Úgy tűnik senkit sem, mert a Borsod Online tudósítása szerint a magyar élet ellen tüntető gyurcsányisták még félszáznál sincsenek többen. Egyelőre csak Szűcs Erika országgyűlési képviselő van jelen, állítólag a többieket most várják még Budapestről. Dugó továbbra sincs a Csabai Kapuban.

14:37 – A cigányok “Nácik haza” felkiáltásokkal vonulnak. Úgy tudjuk, a rendezvényre a környező iskolákból – pl. Sajókazáról – hoztak buszokkal cigány fiatalokat (talán nem kaptak elég házifeladatot a délutánra). Néhányan azt hangoztatják, hogy a rendőrség részrehajló, mert engedik a gárdistáka vonulgatni. Valaki szerint a cigányokkal nincs semmi Magyarországon és csak dolgozni szeretnének. Vannak olyan hangok is a tömegben, akik szerint Hitler leszármazottai irányítják a Jobbikot.

miskolc


miskolc


miskolc

14:03 – Tudósítónk jelentette, hogy a cigányok elindultak az avasi postától a Szinva teraszhoz. A mintegy 100-150 cigányt rendőrök kísérik. A barikad.hu tudósítója, mint elmondta, a résztvevők nem nyilatkoznak, mert a szervezők erre utasították őket. Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke csupán annyit volt hajlandó mondani, hogy “mindenért a Jobbik a hibás” és összpárti összefogásra van szükség a radikális párt ellen. Száva szerint a világon, Magyarországon a legnagyobb a rasszizmus.

szava

Száva Vince az évszázad legnagyobb cselekedetének tartja, hogy a szervezetével hozzájárult a Magyar Gárda betiltásához

Képek az avasi postánál gyülekező cigányokról és rendőrökről:

miskolc

“Most bezzeg vannak rendőrök a környéken” – nyilatkozta egy helyi járókelő.

avas


miskolc


avas


avas

Korábban írtuk:

„A Magyar Élet Menetét a lakosság kérésére rendezzük az avasi lakótelepen, ezzel teszünk eleget a számtalan lakossági megkeresésnek” – írta Egyed Zsolt, jobbikos önkormányzati képviselő hétfői közleményében. Hozzátette: a Magyar Élet Menete nem valakik ellen irányul, hanem egy társadalmi kiállás azon magyar emberek mellett, akik ezen a köz- és létbiztonságot nélkülöző, fészekrakók (A „Fészekrakó programot” kihasználó cigányok – szerk.) által tönkretett városrészen kénytelenek élni, és akiknek mindezekből elegük van.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője a közbiztonság témájában szólalt fel kedden délelőtt a parlamentben. A nemzeti radikális képviselő szerint, közbiztonság helyett, inkább “közbizonytalanságról” lehet ma beszélni Magyarországon. Mirkóczki Ádám közölte, hogy az élni és élni hagyni politika szellemében tartja meg Miskolcon a Magyar Élet Menetét a Jobbik. A barikad.hu úgy tudja: Heves-, Hajdú- Bihar – és Szabolcs- Szatmár- Bereg- megyéből is érkeznek tüntetők, akik csatlakoznak a menethez.

A cigányok és a gyurcsányisták is a magyar élet ellen tüntetnek

Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság is, ellendemonstrálva a Magyar Élet Menetével párhuzamosan. A cigányok dolga megvédeni önmagukat, a méltóságukat és a becsületüket, és úgy érzékelik, hogy az ő dolguk most megvédeni a haza becsületét is – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a cigány polgárjogi vezető.

A Demokratikus Koalíció (DK) korábban azt közölte: “semmi nem indokolja, hogy a Jobbik önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen”, ezért október 17-re ellendemonstrációt hirdetnek Miskolcra.

A rendőrség is készül

A rendőrség rendkívüli erőkkel készül a miskolci demonstrációkra. Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya 2012 október 17-én 7.00 órától 2012 október 18-án 7.00 óráig Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el. A rendőrség közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. „Az ellenőrzés keretében a Rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azok rendezvények, események helyszínére történő bevitelét megtilthatja. A Rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a jogkövető állampolgárok mindennapi életvitelét ne akadályozza” – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodája által jegyzett közleményben.


A gárdisták is a Magyar Élet Menetén vonulnak

Az Új Magyar Gárda Mozgalom Békés megyei századának kapitánya, Zsótér István közleményben jelentette be, hogy csatlakoznak a Magyar Élet Menetéhez. „Szomorúan vettük tudomásul, hogy több cigány szervezet és több , „párt” is ellentüntetést szervez, ezért is tartjuk fontosnak a jelenlétünket a demonstráción” – áll a közleményben. Zsótér István szerint, aki a Magyar Élet Menete ellen demonstrációt szervez, az minden jóérzésű magyar ellen tüntet.

13:22 – A barikad.hu egyik olvasója arról számolt be, hogy soha nem látott rendőri készültség és ellenőrzés van az Avason. Az emberek félnek, mivel egyre több információt hallani arról, hogy tömegével érkeznek a cigányok a városba.

A demonstrációk útvonalai

Jobbik:

17:00 – a Platán előtt gyülekező

Beszédet mond: Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Egyed Zsolt országgyűlési képviselő, Miklós Árpád megyei elnök

A Magyar Élet Menete a Gesztenyés és az Áfonyás utcán fog vonulni, majd visszatérnek a kiindulási pontra

20:00 – a rendezvény vége

 

Demokratikus Koalíció:

13-15 óra között félpályás útlezárással demonstrálnak a Csabai kapuban a Petneházy lakótelepnél

15:00 – átvonulnak az Ifjúság utcán a Fényi Gyula térig

16:00 – Fényi Gyula téren beszédet mond Niedermüller Péter, Vadai Ágnes, Szűcs Erika és Molnár Csaba

 

Cigányok:

14:00 – az avasi postánál gyülekeznek

17:00 – érkezés a Szinva teraszra, beszédet mond: Váradi Gábor, a CKÖ miskolci elnöke Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért szervezet vezetője

19:00 – a rendezvény befejezése


12:40 – A barikad.hu úgy értesült, hogy az avasi iskolából fél 12-kor hazaengedték a diákokat, a vonulás útja mentén lévő oszlopokra pedig térfigyelő kamerákat rögzít a rendőrség.

Helyszíni információink szerint nem csak a rendőrök, hanem a cigányok is vagy száz településről érkeznek buszokkal a miskolci Avasra, illetve a feszültségteremtésben élenjáró szélsőséges gyurcsányista Demokratikus Koalíció lógójával ellátott buszt is láttak már a környéken. A gyurcsányista törpe minoritás egyébként félpályás útlezárással, vonulással és tüntetéssel kíván tiltakozni a Magyar Élet Menete ellen.

barikad.hu


Article source: http://barikad.hu/buszokkal_hordjak_a_ciganyokat_a_magyar_elet_ellen_tuntetni-20121017