Égnek az amerikai, német és brit követségek

Égnek az amerikai követségek Közel-Kelet-szerte azután, miután egy Kaliforniában élő izraeli ingatlanspekuláns iszlámgúnyoló videóját láthatóvá tették a youtube-on.

Égnek az amerikai nagykövetségekDylan Thomas, az angyali walesi költő egyik csodálatos versében írja le azt, milyen felemelő érzés látni, ahogyan az embernek a saját csónakja ég.

Hogy a briteknek milyen érzés azt látni, amikor követségük ég, nem tudjuk. De hogy az amerikaiaknak milyen, azt tudjuk, mert napok óta elég hangosan kiabálják a világ fülébe.

Márpedig égnek az amerikai követségek Közel-Kelet-szerte azután, miután egy Kaliforniában élő izraeli ingatlanspekuláns iszlámgúnyoló videóját arab nyelven is láthatóvá tették a youtube-on.

Azóta persze egész iparág létesült arra, hogy bizonyítsák, nem is az az izraeli készítette a filmet – holott maga mondta – mintegy száz zsidó bajtársától kapott pénz segítségével, de most nem ez a fő kérdés. Hanem az, hogy miért nem érti meg a nyugati világ a televíziós csatornákon látható, főként fiatalok iszonyú dühét, ahogyan az amerikai, brit és német missziókat támadják, kővel, gyufával, botokkal, puszta kézzel.

Akik Nyugaton azt mondják, egy ilyen film nem válthatott ki ekkora dühöt, azoknak tudniuk kell: ezt a dühöt a nyugati hatalmak szították hosszú ideje. Azzal, hogy lerohanták Irakot, Afganisztánt és segítik a Közel-Keleten élő emberek által a legvisszataszítóbb gyarmati hatalomnak feltétel nélküli segítését. Arról az Izraelről van szó, amely legutóbbi, libanoni hadjáratának utolsó napjaiban 4 millió taposóaknát dobott le csak azért, hogy Dél-Libanonban végtag nélküli gyerekek maradjanak és hogy nehogy kimerészkedjenek a gazdák földjeikre. Mert a bosszúnál nincs édesebb ízű érzés. Arról az Izraelről van szó, amely naponta alázza meg iszonyatos módon az általa megszállt palesztin területek lakóit.

Az első Orbán-kormány idején a balliberális oldal azzal támadta az Országimázs Központ felállítását, hogy ide nem imázsközpont kell, hanem olyan politika, amelynek jó az imázsa.

Ugye idézhetjük ezt az érvelést most mi?

Ordosz műhely
barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/egnek_az_amerikai_nemet_es_brit_kovetsegek-20120915