Jövő nyárra készül fel a kormány az aszályra

A kormány megkezdte a nemzeti vízgazdálkodási és aszálystratégia előkészítését, ennek része az ősszel kezdődő társadalmi vita; a részletes tervezet várhatóan jövő nyárra készül el – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a kisújszállási Indián Rizs Kft.-nél tett szombati látogatásán.

Fazekas Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen elmondta, a stratégia megalkotására azért van szükség, hogy Magyarország képes legyen alkalmazkodni a klímaváltozás következményeihez. A tervezetnek több évtizedre kell irányt mutatnia és feladatokat szabnia ahhoz, hogy az Alföld ne váljon elsivatagosodó, egyre nehezebben élhető vidékké – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a szaktárca célja megtöbbszörözni a magyarországi öntözött mezőgazdasági területeket, és ösztönözni a halastavi gazdálkodást, valamint a rizstermesztést.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/2375efa6/l/0L0Sorigo0Bhu0Cgazdasag0C20A120A9150Ejovo0Enyarra0Ekeszul0Efel0Ea0Ekormany0Eaz0Easzalyra0Bhtml/story01.htm