Nem unják? Megint antiszemitázzák a Jobbikot

Csak úgy általában és Biszku Béla ügyészség elé állítása kapcsán is antiszemitázzák és holokauszt-tagadással vádolják a Jobbikot a külföldi lapok.

Külföldi lapokNEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2012-09-15

EUOBSERVER.com
eubserver.com

Hogyan vásároljunk uniós állampolgárságot? címen a vezető uniós portál arról ír, milyen módon tehet szert egy moldovai román állampolgárságra és így szerezhet jogot arra, hogy az EU tagországaiban dolgozhasson.

A Chisenauban – a moldovai fővárosban – kiállított román felmenőket igazoló dokumentumok azonban hamisak és a hamis papírokat korrupt módon lehet megszerezni az állami levéltárból. Azok révén ugyanis a kérelmező jogosult arra, hogy román állampolgárságot kapjon. A korrupcióban részt vesznek moldovai és román bürokraták is.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
iht.com

A globális amerikai lap szerint Obama amerikai elnök visszautasította Netanjahu izraeli miniszterelnököt abban, hogy húzzon „vörös vonalat” Irán atomprogramja megvalósításánál azért, hogyha azt Irán átlépné, akkor Washington garantáltan megindítaná a támadást Teherán ellen. Az amerikai fél csak azt a vörös vonalat fogadja el átléphetetlennek, amely az atomfegyvert jelenti.

HAARETZ
haaretz.com

Arit Savit, az izraeli katonai hírszerzés egykori főnöke megtörte eddigi hallgatását és kijelentette, Izraelnek meg kellene szereznie Washington és az ENSZ jóváhagyását mielőtt katonai támadást intézne Irán ellen.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG
faz.de

A vezető német konzervatív lap a magyarországi antiszemitizmusról közölt cikket A problematikus öt százalék címen Budapestről. A tudósító, Stephan Löwenstein hangsúlyozta: „Magyarországon a legtöbb zsidó jól érzi magát, de az antiszemitizmus növekszik.” Azt írja, az Orbán-kormány tagjai és maga a miniszterelnök is az utóbbi időben rendszeresen és félreérthetetlenül állást foglalt az antiszemitizmussal és a Jobbikkal szemben, de a Fidesz ügyetlenségek révén támadhatóvá teszi magát, mint például Kövér László házelnök azzal, hogy megjelent Nyírő újratemetési kísérletén.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG
nzz.ch

A vezető svájci lapban Chareles M. Ritterband arról ír, hogy a Jobbik kezdeményezte Biszku Béla volt magyar belügyminiszternek az ügyészség elé állítását. Biszkut az ügyészség „házi őrizetbe” vette. Vádat emeltek a 91 éves ember ellen, mert ő is felelős volt az 1956-os magyarországi felkelés brutális leverése utáni számos kivégzésért. Az egykori miniszter ellen március óta folyik vizsgálat. Biszku ellen Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője tette feljelentést. Biszku, aki 1957-től 1961-ig belügyminiszter, később miniszterelnök-helyettes, aztán pedig a kommunista párt központi bizottságának tagja volt, a felkelés legélesebb ellenzői közé tartozott. Biszku egy tévéműsorban, olvasható a cikkben, még múlt hónapban is védelmébe vette a kommunista rezsim 1956-os felkelők elleni véres megtorló intézkedéseit azzal, hogy akkoriban tulajdonképpen nem forradalom volt. Ám annak a paragrafusnak az alkalmazása is kérdéseket vet fel,  amelynek alapján Biszkut a véres tettek után több mint fél évszázaddal elítélhetik: a 269/c paragrafusról van szó, amelyet annak idején szocialista és liberális képviselők terjesztettek elő, hogy büntethetővé tegyék a holokauszt tagadását. A Fidesz-kormány mostanra a paragrafust kiterjesztette a sztálinista bűntettek tagadására is. A helyzet iróniája, hogy éppen a Jobbik holokauszt-tagadói akarják alkalmazni ezt a paragrafust egy sztálinista ellen, írja Ritterband.

 
Készítette az Ordosz műhely
(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/nem_unjak_megint_antiszemitazzak_a_jobbikot-20120915