Közmunkások termékeit veszi a CBA

A CBA áruházlánc felvásárolja a Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. közmunkaprogram keretében termelt zöldségeit és gyümölcseit, az első burgonyaszállítmány csütörtökön hagyta el a telephelyet – hangzott el a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón.

A CBA a Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft.-től harminc tonna burgonyafelesleget vásárol fel napi áron, néhány napos fizetési határidő mellett. A gyulai burgonya heti ütemezéssel a társaság Alsónémediben található logisztikai központján keresztül jut el a fogyasztókhoz. Fodor Attila, a cég kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a gyulai burgonya a város címerével, a cégtulajdonos gyulai önkormányzat nevének feltüntetésével kerül tíz kilogrammos kiszerelésben a polcokra. A CBA a gyulaihoz hasonló együttműködés keretében vásárol zöldséget és gyümölcsöt Tarpa és kistérsége településeiről és Beregböszörményből.
 
Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Start közmunkaprogram ad lendületet ahhoz, hogy a Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. keretein belül egy-két év alatt önmagát eltartani tudó mezőgazdasági és élelmiszer-ipari mintamodell alakuljon ki, ahol az emberek már nem közmunkában dolgoznak, hanem munkavállalóként vesznek részt a mezőgazdasági termékek előállításában és feldolgozásában.

Az önkormányzat 2012 februárban a mezőgazdasági Start közmunka program keretéből 184,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyből 131 millió forint a bértámogatás összege 154 fő foglalkoztatásához, az eszközök beszerzésére fordítható támogatás pedig 53,7 millió forint.  

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/2362eaf7/l/0Lvallalkozoi0Bnegyed0Bhu0Cvnegyed0C20A120A9130Ekozmunkasok0Etermekeit0Eveszi0Ea0Ecba0Bhtml/story01.htm