Óriási szállítmány illegális testépítő szerre bukkantak a pénzügyi nyomozók

Az adóhatóság Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói növekedési hormont és szteroidot tartalmazó húszezer ampullát és mintegy 200 ezer tablettát találtak egy Komárom-Esztergom megyei családi házban, írja a kemma.hu. A külföldi eredetű, többségében teljesítményfokozó szerként használt gyógyszert a forgalmazók javarészt Moldáviából, illetve más keleti területről szerezték be importengedély nélkül.

A helyszínen lefoglalt készlet értéke ez előzetes számítások szerint több mint 108 millió forint. Később, a szokásos futárpostával érkező mintegy 74 millió forintot érő árut ugyancsak sikerült lefoglalni.

Az elkövetéssel gyanúsított házaspár régebben egy hivatalosan működő üzletben árult testépítők és sportolók számára testtömeg- és izomnövelő szereket, azonban a most lefoglalt gyógyszereket illegálisan szerezték be és nyilvánvalóan “fű alatt” akarták eladni.

Most szakértők vizsgálják a javarészt Moldáviából származó készítmények eredetiségét, összetételét, illetve azt, hogy károsak lehetnek-e az egészségre. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a készítmények veszélyesek, a házaspárnak az engedély nélküli külkereskedelem mellett ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt is felelnie kell. Egyenként mindkét bűncselekmény következménye akár három év szabadságvesztés is lehet.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/22404735/l/0Lvallalkozoi0Bnegyed0Bhu0Cvnegyed0C20A120A810A0Eoriasi0Eszallitmany0Eillegalis0Etestepito0Eszerre0Ebukkantak0Ea0Epenzugyi0Enyomozok0Bhtml/story01.htm