Kétmilliárdot nyert a regisztráción az iparkamara

Március elsején járt le a kötelező kamarai regisztráció határideje, a hónap végéig pedig ötezer forint díjat kellett befizetniük az érintett vállalkozásoknak. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Világgazdaságnak kijelentette, hogy ha egy cég elmulasztotta a regisztrációt, a kamara a vállalkozás törlését fogja kezdeményezni.

Parrag ugyanakkor hangsúlyozta, a cégtörlés a folyamat legutolsó állomása lesz csak. Hozzátette, hogy a kamara jól halad az adatok feldolgozásával, amely 454 ezer cégnél már megtörtént, további 100 ezer jelentkezéssel várhatóan a hónap végéig végeznek.

“A befolyt díj meghaladja a kétmilliárd forintot, így elmondható, hogy aki regisztrált, az fizetett is” – mondta a lapnak. A nem fizető cégek “nem szerepelnek a kamara adatbázisában, az ilyen vállalkozások pedig nem léteznek a mi szemünkben, ezért kezdeményezni fogjuk az ilyen vállalkozások törlését, hiszen a végső cél a gazdaság kifehérítése” – tette hozzá az MKIK elnöke.

Article source: http://hu.origo.feedsportal.com/c/33150/f/622409/s/1f25ebc1/l/0Lvallalkozoi0Bnegyed0Bhu0Cvnegyed0C20A120A50A90Eketmilliardot0Enyert0Ea0Ekotelezo0Eregisztracion0Ea0Emagyar0Ekereskedelmi0Ees0Eiparkamara0Bhtml/story01.htm