Késsel szaggatta szét a szívét

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezetője szerint a Cozma-ügyben hozott első- és másodfokú ítéletek között oly nagy a különbség, hogy csak az egyik lehet jó.

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezetője szerint a Cozma-ügyben hozott első- és másodfokú ítéletek között olyan nagy a különbség, hogy csak az egyik lehet jó.

A szakembereket is felkavarta, sőt, felháborította a Győri Ítélőtábla döntése a Cozma-gyilkosság ügyében. Sokan állnak értetlenül a döntés előtt, Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezetője is bírálta a döntést: Ha egy ítélet nagyon messzire került a mértékadó közvéleménytől, akkor azzal az ítélettel nagyon nagy baj van – mondta az ítéletről a szakember a Vasárnapi Újságban.

RafaelRaffael Sándor

A közvélemény és a nyilvánosság – nem beszélve a sportolókról és családtagokról – igencsak indulatosan fogadták az ügyben hozott másodfokú ítéletet, de még a vádlottak hozzátartozói is meglepődtek, ők viszont tapsoltak örömükben. Völgyesi Miklós a szakmából elsőként adott nemtetszésének hangot, úgy véli, a másodfokú bíróság vétett a büntetőeljárás szabályai ellen, amikor figyelmen kívül hagyta az elsőfokon megállapított tényállást. Völgyesi hangsúlyozta, a tettes úgy szúrta szíven egy rendkívül veszélyes késsel Cozmát, hogy közben még meg is hasogatta a létfontosságú szervet. Ez azt a szándékot tükrözi, hogy a gyilkos még esélyt sem akart adni a sportoló életének megmentésére.

Óriási enyhítések

Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa pénteken a Győri Ítélőtáblán.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Vasárnapi Újság nyomán – MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/kessel_szaggatta_szet_a_szivet_nagy_baj_van_az_itelettel-20120506