Vlagyimir Putyin fölényesen nyerte az orosz elnökválasztást

A vasárnap tartott elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, fölényesen vezet Vlagyimir Putyin.

Senki nem veheti el Vlagyimir Putyin orosz kormányfőtől a győzelmet: a vasárnap tartott elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, továbbra is fölényesen vezet Oroszország erős embere.

PutyinA központi választási bizottság tájékoztatása szerint Putyin a leadott szavazatok 63,90 százalékával áll az ötfős mezőny élén. A második helyen futott be Gennagyij Zjuganov, a kommunista párt elnökjelöltje, aki a szavazatok 17,184 százalékát szerezte meg. Mihail Prohorov egyéni jelölt, milliárdos üzletember a harmadik helyen áll 7,70 százalékos eredménnyel.
   
Őt követi az ultranacionalista Vlagyimir Zsirinovszkij a voksok 6,24 százalékával, míg Szergej Mironov, a Kreml-barát Igazságos Oroszország párt elnöke 3,84 százalékot szerzett.
   
Az előzetes adatok szerint a szavazásra jogosult polgárok 64 százaléka járult az urnák elé. Négy évvel ezelőtt, a 2008-as elnökválasztáson 69,8 százalékos volt a választási részvétel, míg a tavaly decemberi parlamenti választáson a szavazásra jogosultak kicsit több mint 60 százaléka élt választójogával.

MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/vlagyimir_putyin_foelenyesen_nyerte_az_orosz_elnoekvalasztast-20120305

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .