Megvan Vlagyimir Klicsko 50. kiütéses győzelme

Forrás: AFP

KORÁBBAN

A szakértők előzetesen sem adtak sok esélyt a trónfosztásra, és a kezdő gong után szinte azonnal kiderült, a szemmel láthatóan is nagy fizikai hátrányban lévő Mormecknek kevés babér terem majd a düsseldorfi szorítóban. Klicsko a tőle megszokott óvatos taktikával, ugyanakkor kissé idegesen kezdett, igaz, az első menetben még balegyenest is alig tudott ütni, mert Mormeck minden adandó alkalommal beugrott a hóna alá, így gyakorlatilag végigdulakodták az első három percet.

A második menetben aztán rövid időre felpörögtek az események, és az ukrán címvédő egy fejre mért jobbegyenessel padlóra küldte az ütésekkel szinte nem is próbálkozó franciát.

Mormeck a számolást közben felállt, és jelezte, készen áll a folytatásra, Klicsko pedig megpróbálta lefiniselni a korábbi cirkálósúlyú világelsőt. A nagy akarásnak azonban nyögés lett a vége, és Mormeck kihúzta a szünetig.

A harmadik felvonás viszonylagos eseménytelensége után a negyedik menetben aztán pont került a teljesen egyoldalú találkozó végére: Klicsko az első percében ismét betalált fejre, amitől a kihívó padlót fogott, és ugyan ezúttal is felállt, de Luis Pabon mérkőzésvezető leléptette a rogyadozó Mormecket.

Klicsko ezzel a technikai KO-val nemcsak 57. profi győzelmét, hanem a közönségnek előre beígért 50. kiütéses sikerét is ünnepelhette. Mormecknek ez volt az ötödik veresége, korábban 36 alkalommal győzött.

Profiboksz.hu / [origo]

Article source: http://www.origo.hu/sport/boksz/20120303-megvan-vlagyimir-klicsko-50-kiuteses-gyozelme.html

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .