Összeütközött két vonat Lengyelországban

Két vonat ütközött össze szombat este Lengyelország déli részén a Varsó-Krakkó vonalon, Szczekociny városánál.  A balesetben  legkevesebb tizenhárom ember meghalt – írja a lengyel thenews.pl hírportál. A sérültek száma meghaladja a hatvanat.

Egy Przemysl városából Varsó felé tartó vonat ütközött össze, egy Varsóból Krakkó felé tartó vonattal. “A krakkói vonat rossz pályán volt” – mondta az állami vasúttársaság egy munkatársa, Andrzej Pawlowski. A BBC szerint a baleset idejében karbantartási munkálatok is zajlottak a szczekociny-i állomásnál. A helyszíni felvételeken kisiklott és súlyosan megrongálódott vagonok látszódnak.

“Úgy tűnik, hogy ez az elmúlt évek legsúlyosabb vonatbalesete”  – mondta a Reuters szerint Slawomir Nowak közlekedési miniszter. Azt is hozzátette, úgy tudja, hogy több ember az életét vesztette. A miniszter jelenleg éppen a helyszínre tart Donald Tusk miniszterelnökkel.

A rendőrség szerint több utas csapádba esett a roncsokban. Közel 200 tűzoltó dolgozik jelenleg a helyszínen. A jelentések szerint három vagon jelentősen megrongálódott, a mentők ezekre koncentrálnak. Egy szemtanú szerint a vagonok “teljesen megsemmisültek”. Egy utas a BBC szerint azt mondta, hogy a vonat, amelyen utazott, 120 kilóméteres sebességgel ment, amikor nagyon élesen elkezdett fékezni. “Aztán egy erős lökést éreztünk, és hanyatt estünk a fülkében” – mondta.

Article source: http://www.origo.hu/nagyvilag/20120303-osszeutkozott-ket-vonat-lengyelorszagban.html

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .