A Pozsonyi csata című animációs film és én.

A Pozsonyi csata című animációs film és én.

Elég sokat vártam, hogy leülepedjen bennem minden, a filmmel kapcsolatos élményem.

Alapvetően csalódtam a filmben.

Itt nem kívánok túlságosan elmerülni a részletekbe, elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy a csalódásom oka az animáció figuráinak megjelenése, kinézete, a magyarság tudatába ágyazott eltérő kultúra megjelenítése, az eltérések hangsúlyozása. Egy szegényes, elszomorító, lejárató filmet láttam. Elfelejtették megjeleníteni, az őshonos Kárpát-medencei népeket a harcos honfoglalók mellett, az itt maradt hunok leszármazottjait, a székelyeket és egyéb ősi magyar, rokon, itt élő népcsoportjainkat. Úgy tűnt mintha a magyarság ellenségeinek a kezébe szeretnének adni szinte tudatosan, egy olyan anyagot, ami könnyen kigúnyolható, ami könnyen elutasítható, amivel a népünk továbbra is sárba tiporható, gyalázható.  Talán szerencsére eddig nem sikerült az alkotóknak eljutni, viszont ahhoz elegendő volt ez a film, hogy a Magyarságkutató intézetet és a kormányt lejárassa, és hosszú időn keresztül negatív példaként emlegessék. Nem néztem meg kinek milyen szerepe volt a film elkészítésében, ki mennyire végezte őszintén hazaszeretettel ezt a munkát, ki tekintette csak a felemelkedésnek, vagy megélhetésnek. Abba reménykedem, hogy a film kezdeményezői őszinte szándékkal és tiszta szívvel szorgalmazták és nem anyagi vagy politikai meggondolásból.

A film ilyen jellegű bemutatásában látom a hibát. Ez egy nagyon rossz középút. Két másik lehetőség lett volna, melynek az esélyei talán még ma is megvannak. Készíteni egy kizárólag szakmailag bizonyítható, tananyagként felhasználható bemutatót. Esetleg készíteni egy hazafias játék- kalandfilmet melynek a középpontjában a csata áll, van a történelmünkbe több ilyen film, amire minden magyar ember büszke: „Egri csillagok”, „A koppányi aga testamentuma”, „A Tenkes Kapitánya”, „Liliomfi”, stb. Megjegyzem ezeket mind az átkosba készítették. Nézzük csak mit hozott a szép új világ ebben a témában, amivel szégyeníteni lehet a népünket, ez a „Magyar Vándor”. Szóval, ha már animációs film, akkor lehetett volna, korszerűbb, vagy a Saffi-hoz hasonló hangnemű rajzfilm.

A történelmi gondolatok
Nincs a magyar történelembe még egy olyan nagy jelentőségű csata, ami a nyugati hadakat ennyire megtépázta volna, amiről a nyugati történelemírók ennyit írtak volna. Ahol a magyarságtól ekkora veszteséget szenvedett volna a frank- bajor sereg. Ez a csata, száz évre biztosította az Árpádi magyarság fölényét a Kárpát-medencében, ez miatt alakult ki a mai népesség összetétele.

A csata jelentőségét nyugati forrásokból ismerjük, magyar nyelvi krónikások nem említik. A csata rendkívül jelentős volt az Árpád korabeli magyar csapatoknak, törzseknek az Árpádot követtő népességnek, a medencei őslakosságnak, ami meghatározza a mai magyar népesség ősét. István király katolikus térítését követő krónikások, és azok uralkodóinak környezetéből kikopott, kiirtott, honfoglaló utódok, a „pogányok”, helyét átvevő keresztény uralkodók, és udvaroncai számára, nem volt hízelgő győzelem, ezért a krónikák hallgattak róla.
Így óvatosan csak a nyugati írásokra hagyatkozhatunk, amit mindig meg kell kérdőjelezni.

A gúnyolódók módszere

Az érvek és ellenérvek ütköztetéséről most a vége felé szeretnék pár sort írni arról, hogy a nemzetellenes média és megmondók hogy állnak hozzá. Milyen érveket vezetnek végig. „Túlzott felértékelése a csatának”,  a „Világtörténelmi fontossága” a, „Kiragadott latin idézet fordítása”, én mégis az West Point katonai akadémiával való hivatkozásokat cáfoló elemzések kezelésén vezetem végig a kedves olvasót.

Miről is van szó:

A West Point katonai akadémián ajánlásként a konzultációs anyagok között szerepel a Pozsonyi csata.
Ez tény. A konzultációs anyagok fontosságát itt nem részletezem.

Hogy vezeti be egy nemzetellenes orgánum ezt a kérdést?
„A legelterjedtebb téveszme, hogy a pozsonyi magyar győzelem az egyetemes hadtörténelem egyik legnagyobb bravúrjának számít. Ebből a tényszerűtlenségből kiindulva alakult ki egy torzításon alapuló mendemonda, miszerint az amerikai West Point katonai akadémián kötelező vizsga anyag a pozsonyi csata.”

A csaló gúnyirat már a tényt is meghamisítja és a saját állítását igazolja, miközben a “téveszme” bemutatását, hivatkozással nem teszi meg! Ezzel a csalással igyekszik bizonyítani, hogy szó sincs itt semmi olyasmiről ami jelentős dolog lehet a magyarság számára, sőt sugallja, tagadjuk meg azokat is akik ilyesmit állítanak, az állított csalását viszont egy hivatkozással megjelöli.
Vigyázzunk, mert ezek csalnak!

 

Mi a teendő:
Itt is újra szeretném felhívni minden hazafias gondolkodású társamat arra, hogy amennyire megteheti, fogalmazzon pontosan. Egy-egy ilyen elkapott, elírt félmondatot ellenünk a magyarság ellen fordítanak. Mindenki javítsa ki a hibás gondolatokat, ha látja valahol és hangsúlyozza ki, hogy mennyire fontos adott esetbe az a tény, hogy:
A West Point katonai akadémián ajánlásként a konzultációs anyagok között szerepel a Pozsonyi csata.

Végezetül én büszke vagyok erre a filmre, és nem térek ki semmilyen részletre sem, ami elhibázott. Teljes szívemmel gratulálok minden résztvevőnek, aki felmerte vállalni egy nép és nemzetellenes világban ennek a filmnek, az elkészítését.

Várom a film folytatását.

Article source: https://blog.kromek.hu/?p=6423

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .