Hunok földjén a felbérelt Iszlám Állam ellen

Őseink földjén rokonainkat mészárolják, házaikat, őstörténetünk utolsó maradványait felégetik. Mai, idegen hatalmakat kiszolgáló történészek, antropológusok merev elzárkózásának köszönhetően, itthon gyakorlatilag teljes tudatlanságból eredő közönnyel bámuljuk a szírek, vagy éppen a szíriai kurdok kétségbeesett küzdelmét.

A városok neve, a nyelvi sajátságok, a feltárt, mozaikokból összerakott, összecsengő történelmi események hangját ma fegyverek dörgése, gyilkos kések fémes, sikoltó hangja nyomja el. De nézzük csak meg kissé figyelmesebben, ma miféle nép kényszerült arra, hogy utolsó csepp véréig védje földjét, mentse asszonyait, gyermekeit. Egyáltalán honnan indult és mi a célja a felbérelt gyilkosok támadásának?

kurdok_lakta_területek
(MTI)

A kurdokról például a hétköznapok rohanásában legfeljebb annyit tudunk, hogy harcolnak. Közös eredetünk kutatásához hiába forgatjuk a mai történelemkönyveket, lexikonokban, vagy akár a népszerű és legegyszerűbben hozzáférhető Wikipedián is mindössze ennyit tudhatunk róluk:

A kurdok eredetileg ázsiai népcsoporthoz tartoznak. Jelenleg Irán, Irak, Szíria és Törökország földjén elterülő Kurdisztán őslakói. Kurd közösségek élnek Libanonban, Örményországban, Azerbajdzsánban is. A kurdok számát 27 millió és 37,5 millió közé teszik, legnagyobb számban (11,4-15 millióan) Törökországban élnek. Etnikailag rokonságban állnak más iráni (perzsa) népekkel. A kurd nyelvet beszélik, amely az indoeurópai nyelvcsaládon belül az iráni nyelvekhez tartozik, de nem egységes, elkülönült dialektusainak némelyike nyelvészetileg elég önálló ahhoz, hogy nyelvnek lehessen nevezni. A nép eredete bizonytalan.

kurd

Hogy mennyire “bizonytalan” a kurd nép eredete, ahhoz mindössze a legkorszerűbb módszerekkel végzett genetikai vizsgálatokhoz kellene visszanyúlni. Többek közt Bogácsi-Szabó Erika felmérései alapján a 10. századi magyar minták egy csoportban térképeződnek a „török”, „kurd”, „palesztin”, „szír”, „iraki”, „észak-oszét”, „azeri”, „komi” populációkkal, amely csoport egy közép-ázsiai populációkat is magába foglaló kisebb, illetve a nyugat-európai populációkat magába foglaló nagyobb csoport között helyezkedik el.

Aki pedig nem óhajt tudomást venni a tényekről, annak érdemes Magyarországon élő kurd testvéreinkkel néhány szót váltani. A nálunk élő kurdok, akik Szent Földjükről menekülni kényszerültek, óvatosan bocsátkoznak beszélgetésekbe velünk. Jól tudják, a rokonság az évszázadok során szinte ismeretlenné vált a magyar nép számára. Ám ha valaki legalább halvány közös történelmi ismeretek birtokában próbál beszélgetésbe kezdeni velük, igazi testvérként megnyílnak és feltárják előttünk a tényeket a maguk teljes rettenetes valóságában. Borzalmakról számolnak be.

Az ISIL maga a palackból kiszabadult szellem. Pontosabban nem is szellem, hanem szörny. Az Iszlám Állam létrejöttének és külső megerősítésének egyetlen célja a népirtás. Kurdok lakta szír faluk kerekednek útra, menekülnek az állat módjára kegyetlenkedő gyilkosok karmai közül. Legfrissebb hírek szerint például Kobane városát érte gyilkos támadás. Ez a város egy a sok borzalmat megélt települések közül – mondhatnánk, csakhogy az útjelző tábla különös dologról árulkodik.

hun1
Fotó: Daily News

Véletlenek nincsenek. Testvérnépeinket gyilkolják, az éppen csak halványan derengő őstörténelmünk maradványainak utolsó darabkáit eltűntetik. Anyagias világunkban okokat keresünk az értelmetlen pusztításra, fél információk birtokában készségesen el is hisszük, hogy az olaj megszerzéséért folyik a harc. De már régen többről van itt szó: ősi gyökereink eltitkolásával, büszke népünk sárba tiprásával a manipuláció hihetetlenül egyszerűvé vált. A folyamat hatására pedig ma bambán, legfeljebb sajnálkozva vesszük tudomásul a testvérnép irtásáról szóló híreket:

Harminckét szíriai állampolgár zsúfolódott be egy szabadkai rendszámú kisbusz rakterébe, a járművet Mórahalom határában állították meg a rendőrök csütörtök délután – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Az Iszlám Állam ellen demonstráltak kurdok Budapesten – Budapest, 2014. október 9. MTI – Résztvevők a budapesti Kossuth téren a Kurdisztáni Információs Központ Iszlám Állam elleni tüntetésén

kurdok1
MTI Fotó: Marjai János

Washington, 2014. október 10., péntek – Az Egyesült Államok csütörtökön kilenc légicsapást hajtott végre az Iszlám Állam (IÁ) terroristái állam ostromolt észak-szíriai Kobani városnál – közölte az amerikai középső parancsnokság, amelyhez a Közel-Kelet tartozik.

Az ősi történelmünket legalább felszínesen ismerő olvasóknak nem kell túl sokat gondolkodni, hogy a zűrzavarosnak tűnő hírek sorai értelemmel teltekké váljanak: bizonyos népcsoport érdeke szerint létrejött az Iszlám Állam. Ez a népcsoport pénzzel és fegyverekkel támogatást nyújtott a vérengzéshez, most pedig “segítő” kezet nyújt a porig bombázáshoz.

Ez az állam fél. Ijesztően inog az általa kitalált, hazug világkép minden szegmensének lába, ezért számára semmi se drága. Gyilkol és népeket pusztít, kreált “meséket” kitalálva ringatja a tudatlanokat. Közben éberen őrzi az álmot és egyre azon mesterkedik, hogyan tudja az újabb meséket újabb valósággá változtatni.

Forrás: magyarno.com