István, a király, vagy mi?

 

istvan3

Sajtótájékoztató keretében, többek között a katolikus egyház elleni uszítás miatt is tiltakozott a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője, miután megtekintette a félnótás Alföldi által rendezett István, a király pénteki főpróbáját. A nemzeti párt politikusa nemzetgyalázónak és nemzetrombolónak minősítette a Nemzeti Színház egykori igazgatójának darabját.

Már tegnap este cifrábbnál cifrább beszámolók láttak napvilágot az augusztus 20-án, Szegeden bemutatásra kerülő rockoperáról. A történelmi eseményeken alapuló előadást állítólag alaposan felturbózta és átreformálta Alföldi. A színdarabról készült kritikák elolvasása alapján úgy tűnik, hogy a homoszexuális rendező újra akkorát rúg a magyarokba, mint egy Muraközi ló a hámfába.

tutiblog.hu bejegyzése szerint az előadásban István, a király egy náci tiszt, aki mögött folyamatosan SS egyenruhára hajazó zubbonyban sétálnak a rohadt fasiszták. A produkcióban a keresztényeket géppisztolyos kommandósok őrzik, miközben kéksikasos békefenntartók terrorizálják a népet. Ebben a tébolyult színműben a keresztek fegyverré változnak, Géza fejedelem nejét Saroltot pedig egy köcsög autóval, SS tisztek kíséretében fuvarozzák a színpadra.

A darab végén, akik nem tértek át a keresztény hitre, azokat István stílszerűen ledarálja egy géppuskával. Persze vannak olyanok is, akik nem döglenek meg a sorozatlövések közepette, ezekre István és csapata újra fegyvert fog, hogy végre nyugodtan királlyá koronázhassák. A fináléban Asztrik főpap gúnyos, groteszk mosollyal teszi fel az első keresztény, magyar király fejére a koronázási ékszert.

Mert hát volt-e valakinek illúziója Alföldivel kapcsolatban, volt-e az a pénz, amely miatt megérte ezt Szörényiéknek? Miért asszisztáltak ehhez a kulturális torzszüleményhez a szegedi fideszesek? Miért kapott ez a balfasz darab hatvanötmillió forint közpénzt? Nem tudni, a lényeg továbbra is írva vagyon: hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

-szegedma.hu- tutiblog.hu- rk-

Article source: http://kacsa.rajtmester.hu/?p=190